Florin Cîțu e noul președinte al Senatului. Acesta a înlocuit-o pe Anca Dragu

1 săptămână in urmă 6

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 13:49

193 citiri

Florin Cîțu e noul președinte al Senatului. Acesta a înlocuit-o pe Anca Dragu

Președintele PNL Florin Cîțu a fost ales marți, 23 noiembrie, președinte al Senatului, după ce, în urmă cu câteava minute, Anca Dragu, reprezentantă a USR, a fost revocată din funcție de PNL, PSD și UDMR.

La votul pentru învestirea lui Cîțu 82 de senatori au votat „pentru”, în timp ce Anca Dragu, candidatul USR, a obținut 25 de voturi, iar 17 voturi au fost anulate.

Anterior, Anca Dragu a fost revocată din această funcție după ce PNL și PSD au votat pentru debarcarea sa. Din cele 115 voturi, 82 au fost „pentru” revocare.

Anca Dragu a declarat de la tribuna Senatului că în Constituţie se prevede în mod expres stabilitatea funcţiilor de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru a evita abuzuri.

”Constituţia, decizii ale CCR şi chiar practica democratică arată clar că acest demers de înlăturare a preşedintelui Senatului din funcţie este nejustificat. Ceea ce se întâmplă astăzi este un abuz de putere şi o tentativă de a acapara total o instituţie a statului român, un fenomen numit tirania majorităţii.

Preşedintele Senatului nu are puterea de a forma sau de a da jos guverne, nici de a transforma simple propuneri în legi, are însă rolul de a semnala derapajele din Parlament, şi cel mai important, poate sesiza CCR cu privire la legile asupra cărora există suspiciuni de neconstituţioalitate”, a mai spus Dragu.

Ea a anunţat că USR va ataca la CCR această revocare din funcţie.

Citeste si:

 „Elegant ar fi să-și dea ea demisia”

PNL, PSD și UDMR au depus marți, 23 noiembrie, o solicitare de revocare din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu. Conform unor surse politice, liberalii îl susțin în această...

Anca Dragu a fost revocată de la șefia Senatului de către PSD și PNL. Florin Cîțu se pregătește să-i ia locul

Președintele Senatului Anca Dragu a fost revocată marți, 23 noiembrie, din funcție, după ce PNL și PSD au votat pentru debarcarea sa. Din cele 115 voturi, 82 au fost „pentru revocarea...

Digi24.ro

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă