Florin Cîţu: E-Facturare va avea rezultate bune pentru noi toţi – venituri mai mari la buget, combaterea evaziunii fiscale şi transparenţă în cheltuirea banilor publici

1 lună in urmă 37

„Am analizat astăzi, împreună cu ministrul Finanțelor și specialiștii din domeniu, stadiul proiectului e-Facturare. Este un proiect așteptat de mediul de afaceri, dar e-Facturare va avea rezultate bune pentru noi toți: venituri mai mari la buget, combaterea evaziunii fiscale și transparență în cheltuirea banilor publici”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Şeful Executivului a anunţat că „în perioada următoare vom pregăti în detaliu aplicarea primei etape a proiectului, facturarea electronică în relația B2G (business to government), urmând ca următorul pas să fie B2B (business to business)”.

„M-am implicat foarte mult în acest proiect în calitate de ministru al finanțelor, îl voi duce la bun sfârșit ca prim-ministru!”, a mai anunţat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Consilierul lui Florin Cîţu pentru digitalizare dezvăluie de când şi cum va funcţiona platforma E-facturare. E dezvoltată de la zero de stat şi va fi folosită gratuit. „Absolut toate facturile emise în România vor fi înregistrate în acest sistem”

Factura electronică va fi introdusă la jumătatea lunii septembrie, fiind modalitatea prin care Guvernul vrea să elimine fraudele şi evaziunea fiscală, precum şi să scape procedura de infringement pe care Comisia Europeană ar putea să o aplice României pentru acest proiect restant ce datează din 2019.

Iulian Popescu, consilierul lui Florin Cîţu pentru digitalizare, a explicat într-un interviu acordat in exclusivitate Romaniatv.net că plaforma E-facturare este un proiect dezvoltat de Ministerul Finanţelor prin Centrul Național pentru Informații Financiare, împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României şi Secretariatul General al Guvernului. Consilierul de stat a afirmat că nu a fost nevoie de alocare specială de la buget pentru dezvoltarea platformei naţionale pentru facturi digitale.

Citeşte şi: Florin Cîţu i-a trasat sarcinile lui Vîlceanu la preluarea Ministerului Finanţelor: „Am discutat despre consolidarea fiscală şi să nu depăşim deficitul bugetar”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă