Florin Cîţu, după ultima rundă de negocieri cu PSD: „Primul premier de las PNL. NU renunţăm la cota unică. Ministerele avizatoare vor fi împărţite”

1 săptămână in urmă 27

Florin Cîţu a declarat marţi seară, după negocierile cu PSD, că liberalii pot propune orice premir din cadrul partidului, dar admite faptul că cele două propuneri, ale PSD şi PNL, va trebui să fie negociate până se va ajunge la un nume cu care noua coaliţie să meargă la Klaus Iohannis.

„In acest moment mandatul este simplu, nu s.a schimbat. S-a votat decizia de premier alternativ, cu primul de la PNL. Ina caest moment asta este decizia. Daca PSD se pune, vedem atunci. Noi trebuie sa intelegem ce e coalitie alternativa. PNL vrea prima parte din mandat, dar stiti bine ca dupa aceea se merge la presedinte. Toti vrem sa fim gata cat mai repede, vobim de premier, dar nu avem program de guvernare. PNL nu vrea sa renunte la cota unica.

Ministerele avizatoare vor fi impartite. Nu s-a discutat de extregeri de ministere, sunt negocieri. Dar se stie ca ministerele avizatoare se impart. PNL nu a pus nicio conditie pe numele de premier de la PSD, pentru ca altfel ar fi o discutie lunga. Sensul unei coalitii este sa mergem la presedinte cu un singur nume. Sunt sigur ca voom avea o propunere. In acest moment PNL a luat decizia foarte simpla de a merge cu acest sistem alternativ, haiedti sa vedem ce zice PSD. INteresul PNL este cel care primeaza. Sunt doua partide cu ideologii total diferite, sa vedem cum o sa avansam, dar in fiecare zi sunt facuti pasi inainte.”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu afirmă că PSD nu a renunţat la eliminarea cotei unice: „Nu a renunţat nimeni la nimic. Aşteptăm toate impacturile şi pe urmă luăm deciziile finale”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă