Florin Cîțu, după negocierile cu PSD pe programul de guvernare: Nu suntem de acord cu impozitarea suplimentară

3 săptămâni in urmă 15


Președintele PNL Florin Cîțu a declarat miercuri, 10 noiembrie, referitor la impozitarea marilor averi propusă de PSD, că liberalii resping această idee, dar că sunt de acord cu eliminarea evaziunii fiscale.


„Orice venit este deja impozitat. Este vorba daca vrem să penalizăm pe cineva care a muncit în viață și a acumulat active, dacă vrem să-l penalizăm suplimentar. Mie nu mi se pare normal acest lucru”, a spus premierul demis, după negocierile dintre PNL, PSD și UDMR privind programul de guvernare.


„A, dacă este vorba de evaziune fiscală, bineînțeles că sunt de acord să o eliminăm. Dar nu sunt de acord ca românii care muncesc, își asumă riscuri, investesc și au plătit impozite, să venim după aceea să spunem că mai trebuie să plătească ceva. Cu asta nu suntem de acord, dar suntem de acord cu eliminarea evaziunii fiscale la orice nivel”, a mai precizat el.


Primele negocieri dintre PNL, PSD şi UDMR pe programul de guvernare au început astăzi, 10 noiembrie. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că discuțiile s-au blocat la funcția de premier, iar liberalul Gheorghe Flutur a precizat că au apărut neînțelegeri între PNL și PSD privind păstrarea cotei unice de impozitare.


Joi, vor avea loc negocieri pe domeniile Muncă, Sănătate și Educație.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă