Florin Cîțu, după discuțiile eșuate cu Dacian Ciolos: „Am acceptat întâlnirea din respect pentru români și pentru președintele Klaus Iohannis”

1 săptămână in urmă 17


Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat miercuri, 13 octombrie, că discuțiile cu premierul desemnat Dacian Ciolos și cu Kelemen Hunor, liderul UDMR, nu au ajuns la nicio concluzie. „Am acceptat întâlnirea din respect pentru români și pentru președintele Klaus Iohannis”, a transmis Cîțu, în fața ziariștilor.


„Mi se pare normal ca aceia care au declanșat criza să vină cu o soluție. Am primit mandatul, o să mai discutăm, o să mai vedem. Intenția era de a reface coaliția”, a declarat Cîțu.


Liderul PNL a spus că „Dacian Cioloș a avut în spate un mandat, când a fost propus de partid. Iar majoritatea testată este USR-AUR-PSD”.


Cîțu a explicat că nu s-a discutat eventualitatea depunerii mandatului


„Responsabilitate găsirii unei majorități aparține premierului desemnat. Repet, n-a foost o negociere, a fost o discuție”, a întărit liderul liberal.


Noi avem niște decizii, vrem să rezolvăm criza, dar responsabilitatea găsirii unei majorități e a lui Cioloș. Iar a doua responsabilitate e a coaliției USR-AUR-PSD. USR să nu uite că a semnat moțiunea AUR, apoi pe cea a PSD. Rămân la părerea că soluția cea mai bună era o coaliție de dreapta cu premier liberal. Vor mai avea loc discuții.

Florin Cîțu:

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă