Florin Cîțu, după discuțiile cu PSD: "Discuții despre funcții au fost, variante cu un premier care să se schimbe la doi ani"

4 săptămâni in urmă 26

Florin Cîțu a declarat, după întâlnirea cu reprezentanții PSD, că a avut "o discuție bună", axată pe proiecte, obiective și soluții la actuala criză politică. S-a vorbit și despre funcții, a mărturisit liberalul, inclusiv despre varianta ca premierul să se schimbe o dată la doi ani în cazul unei alianțe. O decizie va fi luată în interiorul Partidului Național Liberal, a subliniat Florin Cîțu.

președintele PNL Florin Cîțu

Florin Cîțu

Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta (arhivă)

"Am avut o discuție cu reprezentanții PSD despre situația în care se află România și despre soluții. Am vorbit despre proiectele importante din programul de guvernare. A fost o discuție bună, o primă discuție bună, în care s-au discutat în special proiecte, obiective și soluții la această criză politică. Am avut o discuție și cu cei de la USR. Vom merge înapoi în partid și voi prezenta primele concluzii", a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă PSD a insistat să propună premierul, președintele PNL a răspuns: "Așa cum am spus, e prima discuție. Discuții despre funcții au fost, variante cu un premier care să se schimbe la doi ani. Au fost câteva variante dar nicio concluzie. Am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească".

Întrebare: Ce vă unește cu PSD?

"Avem o criză în sănătate, în energie și pentru acestea avem nevoie de un guvern. Dacă reușim cu PSD să facem acest lucru este ok. Decizia o luăm în PNL, noi mergem înapoi la partid, prezentăm cele două variante și Partidul Național Liberal va lua o decizie. Mandatul a fost de a discuta cu ambele partide. Trebuie să venim cu o soluție cât mai curând, vom vedea care este acea majoritate. Nu s-a discutat despre portofolii și ministere. Ne-am uitat la obiective pentru a găsi soluții pentru România", a explicat Cîțu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă