Florin Cîţu: „Duminică sau, cel mai târzu, luni finalizăm programul de guvernare”

2 luni in urmă 43

Florin Cîţu a precizat că printre capitolele de negociere finalizate se numără Finanţele, Fondurile europene, Digitalizarea, urmând ca duminică se fie abordate teme precum Sănătatea şi Justiţia, astfel încât cel mai târziu luni să fie definitivat programul de guvernare al coaliţiei.

„Două treimi dintre capitolele de guvernare au fost deja agreate de echipele celor trei partide. Ne-am asigurat că sunt măsuri care pot fi implementate foarte curând cu impact imediat pentru România. Din estimările noastre, cred că terminăm programul de guvernare mâine (duminică – n.r.) sau cel târziu luni şi apoi să avem un guvern învestit cât mai curând şi să putem să implementăm aceste măsuri”, a spus Cîţu la finalul unei noi runde de discuţiil cu privire la programul de guvernare.

Florin Cîţu nu a discutat cu Iohannis de când a fost propus premier

Întrebat dacă reprezentanţii coaliţiei au vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre următoarele consultări care vor avea loc la Palatul Cotroceni, Florin Cîţu a răspuns că nu a existat încă o astfel de discuţie. „Întâi să terminăm negocierile aici”, a precizat acesta.

La rândul său, Ludovic Orban, a spus că în cadrul negocierilor s-a finalizat o orientare asupra modului în care urmează să fie definite pozițiile de rang doi și trei din ministere.

Dacian Cioloș a spus de asemenea că ”nu vor impărți sinecuri politice la acele agenții conduse de directori generali care trebuie numiți prin concurs. Nu am împărțit sinecuri. Am discutat despre funcțiile de demnitari”.

Citeşte şi: Rareş Bogdan nu exclude posibilitatea să preia Ministerul de Interne: „Mă duc acolo unde îmi cere ţara”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă