Florin Cîțu, discuții cu autoritățile locale despre carantinare - măsuri mai dure pentru operatorii economici care încalcă măsurile anti-Covid

1 lună in urmă 4

 Inquam / Octav GaneaFlorin Cîțu. Foto: Inquam / Octav Ganea

Florin Cîțu a anunțat, luni, că va discuta cu prefecții, Asociațiile Consiliilor Județene și Asociația Municipiilor în vederea găsirii unor soluții pentru evitarea carantinei. Premierul a anunțat înăsprirea amenzilor pentru operatorii economici care nu respectă măsurile anti-Covid. 

LUNI, 22 MARTIE 2021, 10:19

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

”La 16:00 o să am o discuție online cu toți prefecții și mâine cu Asociația Consiliilor Județene și Asociația Municipiilor. Este momentul ca soluțiile să vină de la autoritățile locale. Există particularități despre fiecare județ și localitate în parte”, a spus Premierul. 

Cîțu a criticat operatorii economici care nu respectă măsurile anti-Covid și a anunțat că amenzile vor fi mai dure. 
”Nu toate restaurantele și cluburile nu respectă regulile, sunt doar câteva. Nimeni nu este mai presus de lege”, a transmis Premierul.

Șeful Guvernului a subliniat că autoritățile singure nu pot lupta cu pandemia. 
”Au fost suplimentate paturi. Nu reinventăm noi apa caldă, anul trecut am avut aceeași situație. Transformăm paturi din zona non-Covid în zona Covid.
Nu doar acolo trebuie să găsim soluții, ci și pe partea de respectare a restricțiilor. Înțeleg că sunt particularități pentru fiecare localitate sau județ, dar aștept soluții. 
Personal, am vrut să păstrăm economia deschisă pentru că doar așa putem plăti costul pandemiei. Îmi doresc să nu ajungem la o situație de carantinare. Ascult toate opiniie specialiștilor și apoi vom lua decizia. 
Aștept soluții de la prefecți, Asociațiile Consiliilor Județene și Asociația Municipiilor pentru a putea evita carantinarea. 
Suntem într-o situație mult mai bună decât anul trecut, avem o campanie de vaccinare, dar toți trebuie să respecte măsurile de protecție”, a mai spus Cîțu. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă