Florin Cîţu dinamitează Coaliţia de guvernare şi îl acuză pe Dan Barna de şantaj pe marginea celor 50 de miliarde din PNDL: „Nu cedez acestui şantaj!” STENOGRAME

1 lună in urmă 29

Sursele citate au declarat că cei din USR PLUS le-au transmis partenerilor de guvernare că ei nu sunt printre beneficiarii PNDL, pentru că au puțini primari, astfel încât au condiţionat deblocarea programului numit „Anghel Saligny” de susţinerea oferită de guvern pentru un proiect al lor, dând exemplus desfiinţării SIIJ.

„Au adus în discuție o chestie de principiu, că ei trebuie să aibă o satisfacție că obțin ceva, că se materializează ceva și din proiectele lor”, spun surse din PNL, citate de Digi24, despre cum au decurs discuțiile.

De altfel, în ședințele de partid, cei din USR PLUS au discutat despre condiționarea susținerii programului „Anghel Saligny” de un acord în coaliție pentru desființarea SIIJ în forma dorită de ministrul Justiției, Stelian Ion. Astfel, liderii partidului, în special cei din USR, vor să livreze „electoral” înaintea Congresului din octombrie.

Potrivit surselor G4Media.ro, liderul USR, Dan Barna, le-ar fi transmis partenerilor de coaliție că ”varianta în care voi treceți prin Guvern tot ce vreți voi și noi aplaudăm ca pinguinii nu are cum să reziste”.

În acel moment, premierul Florin Cîțu a spus că nu acceptă să fie șantajat. De aici până la un scandal serios în interiorul coaliției a fost doar un pas. A intervenit și ministrul Justiției, Stelian Ion, dar și președintele UDMR, Kelemen Hunor. Motiv pentru care planul de investiții Anghel Saligny nu a fost aprobat.

Discuția din coaliție privind programul de investiții „Anghel Saligny” va fi reluată săptămâna viitoare.

Dan Barna, preşedinte USR PLUS, către Cîţu: „Voi treceţi prin guvern tot ce vreţi şi noi aplaudăm ca pinguinii?”

De aprobarea proiectului depinde și adoptarea rectificării bugetare.

„Cu siguranţă, pentru a putea include creditele de angajament necesare pentru a demara programul, este necesară adoptarea OUG privind PNDL 3 sau Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny înainte de rectificarea bugetară, pentru că la baza rectificării bugetare trebuie să stea acte normative, astfel încât să poată fi prevăzute creditele de angajament necesar”, a mai declarat Orban.

Liderul PNL a mai precizat că noul program de investiții nu este pentru primari, ci pentru „cetăţenii din toate localităţile”.

„El nu se adresează primarilor. Nu primarii beneficiază de Planul Naţional de Investiţii, beneficiază cetăţenii din toate localităţile. Fără infrastructură nu poate exista o dezvoltare reală şi o şansă reală pentru o viaţă mai bună pentru comunităţile locale respective”, a mai declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a convocat ședință CSAT. România trimite 200 de militari pentru evacuarea cetăţenilor afgani

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă