Florin Cîțu, despre raportarea deceselor COVID: „Nu există acel grup de lucru la Ministerul Sănătății”

4 săptămâni in urmă 10

​Premierul Florin Cîțu a declarat, duminică,  că în urma unei discuții cu secretarul de stat Andrei Baciu a aflat că nu există, la nivelul Ministerului Sănătății  un grup de lucru care se ocupă cu verificarea modalității în care sunt raportate oficial decesele de Covid-19, așa cum a declarat zilele trecute fostul ministru Vlad Voiculescu.

„I-am cerut ieri secretarului de stat Andrei Baciu, în urma informațiilor apărute în presă, să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru care se ocupă de așa ceva. Azi avem confirmarea că acest grup de lucru nu există. Deci nu am cum să vă dau vreo informație”, a declarat Florin Cîțu, duminică, după şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

Premierul a mai spus că va face un grup de lucru care să investigheze acest lucru și că va urmări toată procedura.

„Grup de lucru care să vină cu niște concluzii, concluzii care trebuie să fie prezentate în Guvern și după aceea putem să le prezentăm și public. (…)Am verificat stenograma ședinței de guvern și nu este nicio informare în ședința de Guvern. Am verificat dacă la ministerul Sănătății a plecat vreun material către cabinetul premierului, nu a plecat niciun material. Am verificat la registratura guvernului dacă există vreun material primit de la Ministerul Sănătății sau de la vicepremier și nu există niciun material. Este posibil să fie pe drum.”, mai transmis premierul.

Reacția lui Florin Cîțu vine după ce fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat vineri că sunt diferențe între numerele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din spitalele COVID. El a precizat că „nu vrea să arunce numere”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă