Florin Cîțu, despre paturile din ATI: Le vom suplimenta zilele următoare. Vom ajunge curând la 1.600

1 lună in urmă 2

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că a discutat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cu șeful DSU, Raed Arafat, despre locurile de la terapie intensivă pentru bolnavii Covid și că numărul paturilor va fi suplimentat curând.

"Vom avea câteva întâlniri să evaluăm situația. Eu am spus că trebuie să facem o inspecție în fiecare spital zilnic și cu siguranță ministerul Sănătății va prezenta această situație", a spus premierul.

Întrebat despre cazurile de pacienți care au murit așteptând un loc la ATI, el a răspuns: "Eu am mai trecut și anul trecut printr-o perioadă cu valuri și multe dintre informații nu erau verificate, dar ministerul Sănătății sigur se ocupă de situație. În acest moment tot personalul MS, cei de la DSU trebuie să ducă la îndeplinire obiectivul de 1.600 de paturi. Din discuția avută cu domnul Arafat, se va suplimenta cu câteva zeci de paturi în zilele următoare. Sunt sigur că vom ajunge la 1.600 de paturi în curând".

În legătură cu răspândirea tulpinii britanice, Cîțu a afirmat că este necesar ca atenția să meargă spre campania de vaccinare.

"Din 5 aprilie vom putea suplimenta cu 10% numărul locurilor din centrele militare. Vom face tot ce e posibil să accelerăm. Soluția pentru a ieși cât mai repede reprezintă o campanie de vaccinare de succes", a conchis premierul.

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă