Florin Cîțu, despre mușamalizarea deceselor cauzate de COVID: Îi cer public vicepremierului Dan Barna să ne spună dacă știa

1 lună in urmă 18

Premierul Florin Cîțu răspunde acuzațiilor lui Vlad Voiculescu privind mușamalizarea deceselor COVID. Astfel, șeful Executivului i-a cerut, public vicepremierului Dan Barna "să spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus".

Premierul Florin Cîțu alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc

Premierul Florin Cîțu alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc

Facebook / Guvernul României

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Știre în curs de actualizare

Vlad Voiculescu, atac dur la adresa premierului Cîțu

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, vineri că a avut un mandat de 113 zile de ciocniri între mentalităţi, precizând că în continuare se teme pentru oamenii din ţara asta, pentru cei văzuţi de politicieni doar ca electorat, dar şi pentru oamenii din sistem. El a afirmat că premierul s-a transformat în primul epidemiolog al ţării, iar ulterior a afăugat că Florin Cîţu nu e premierul de care România are nevoie în acest moment.

Voiculescu i-a recomandat premierului, ca interimar la Sănătate, să revizuiască metotodologia de raportare a deceselor din perioada în care mandatul era la PNL, pentru că sunt diferenţe faţă de realitate, precum şi o analiză privind situaţia Unifarm, unde s-a comis cel mai mare jaf al pandemiei.

Răspunzând unei întrebări, el a precizat că nu s-a simţit sabotat de Raed Arafat. Anterior, el a mulţumit personalului medical, despre care a afirmat că ”duce greul zilele acestea”, echipei de la MS şi celor care i-au transmis gândurile lor, precum şi secretarului de stat Andreea Moldovan, demisă odată cu el de la MS, aceasta fiind prima sa declaraţie după revocarea de la Ministerul Sănătăţii.

În aceeaşi conferinţă a vorbit şi Andreea Moldovan, demisă din funcţia de secretar de stat odată cu Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a fost revocat, miercuri, de la conducerea Ministerului Sănătății. Florin Cîţu a explicat, într-o conferință de presă, că a luat decizia de a schimba conducerea Ministerului Sănătății pentru ca oamenii să își mențină încrederea în instituţiile statului.

"România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a spus Florin Cîțu.

Ultimele luni ale mandatului lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății au fost marcate de mai multe situații de criză, printre care se numără evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, tragedia de la Victor Babeș și ordinul privind criteriile de carantinare în pandemie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă