Florin Cîțu, despre ministrul la Digitalizare: Domnul Marcel Boloș s-ar putea să fie

6 zile in urmă 13

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat joi, 13 ianuarie, la Antena 3, că liberalii au mai multe variante pentru Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, că Marcel Boloș ar putea fi o soluție, dar că încă nu s-a luat nicio decizie

„Avem mai multe variante. În PNL, această poziţie este, cumva, a celor din Ardeal. Nu ştiu dacă domnul Boloş. Doamna Anisie nu era. Sunt mai multe variante de acolo. Decizia este între un om tehnic, un om specialist în IT sau un om politic. Domnul Boloş nu știu dacă este vreuna dintre ele, dar este un bun specialist în fonduri europene şi s-ar putea să fie, dacă asta este ceea ce dorim acolo”, a afirmat Florin Cîțu.

„Nu este luată o decizie. Am să îi aştept pe colegii mei să vină cu o propunere, două şi cu fundamentarea, bineînțeles, şi după aceea vom vota în partid. Ei fac propunerea, dar s-ar putea ca în partid să venim cu alta”, a adăugat președintele Senatului.

A dorit o femeie pentru ministerul Digitalizării

„Mi-ar fi plăcut să fie o femeie, totuși”, a spus președintele PNL marți seară, la TVR, cu referire la desemnarea unei persoane pentru funcţia de ministru al Cercetării şi Digitalizării, post vacant după demisia lui Florin Roman. Potrivit surselor Libertatea, Monica Anisie era persoana pe care Florin Cîțu o voia pentru funcția de ministru al Digitalizării.

Totuși, mai multă susținere ar avea, potrivit informațiilor Libertatea, Marcel Boloș, fost ministru al Fondurilor Europene şi consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă.

Ministerul Digitalizării aparține PNL după negocierile privind formarea guvernului de coaliție între PSD-PNL-UDMR.

Postul de ministru este vacant după ce Florin Roman a demisionat din funcție pe 15 decembrie 2021, la numai trei săptămâni de la învestire, în urma dezvăluirilor Libertatea privind, printre altele, plagiatul tezei de masterat. În acest moment, interimatul este asigurat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, iar perioada de interimat expiră după 45 de zile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă