Florin Cîţu, despre mesajul preşedintelui Iohannis: Citesc mesajul că în continuare putem să găsim soluţii în interiorul coaliţiei de guvernare

1 lună in urmă 30

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, 4 septembrie, la Arad, că mesajul transmis USR PLUS de preşedintele Klaus Iohannis, în contextul crizei politice din coaliţia de guvernământ, reprezintă un apel la responsabilitate, informează Agerpres.

„Este un mesaj sau un apel la responsabilitate. Sunt de acord cu mesajul preşedintelui, este un mesaj care spune că trebuie să fim responsabili într-un moment important pentru România”, a declarat Cîţu.

În acelaşi timp, eu citesc mesajul că în continuare putem să găsim soluţii, aşa cum spun de câteva zile, în interiorul coaliţiei de guvernare, nu în afară. Să nu ne uităm la soluţii alături de partide extremiste sau de socialişti, cei care au făcut rău românilor.

Florin Cîţu:

„Nu, soluţia este în interior, ne aşezăm la masă şi eu sunt dispus în continuare să discutăm, pentru că mult mai important pentru mine este ca această guvernare să continue, pentru că o guvernare care continuă face lucruri bune pentru români”, a adăugat Cîţu.

El a făcut un apel la dialog între partenerii din coaliţie, pentru a fi găsite soluţii pentru ieşirea din criză.

„Este trist că am ajuns ca preşedintele să intervină, din păcate, dar preşedintele (…) ne prezintă o situaţie pe care o văd mulţi români, că am fost în stradă cu toţii, am luptat alături de USR împotriva celor de la PSD, împotriva extremiştilor şi astăzi vedem că cei cu care am fost în stradă şi am luptat pentru nişte idealuri (…) îşi bat joc de ele. Ar trebui să fim mai responsabili, pentru că avem în spate voturile românilor şi trebuie să ţinem această coaliţie unită. (…) Dacă ne aşezăm la masă, avem soluţii”, a mai spus Cîţu.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, că „noua alianţă creată în aceste zile între USR PLUS şi AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă ţara noastră”. Reacţia dură a preşedintelui a venit la o zi după ce USR PLUS și AUR au depus, vineri seara, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă