Florin Cîțu, despre execuţia bugetară a ministerelor: „Sunt ministere unde avem proiecte cu execuţie zero”

2 luni in urmă 148

Florin Cîțu, premierul României, a anunțat, joi, în timpul conferinței de presă că unele ministere nu au o execuţie bugetară bună, iar unele pot fi ajutate cu sumele pe care nu au reușit să le cheltuiască. „Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicaţii foarte bune”, a mai transmis premierul.

„Ministerele care nu au execuţie bună le pot fi ajustate sumele iniţiale din buget până la această sumă pe care nu au putut să o cheltuie. Sunt aproape 20 miliarde lei care nu au fost cheltuite. În acelaşi timp, nu pot să iau în serios propuneri care vin de la ministere, de realocare de 40 miliarde lei când sunt 20 miliarde lei necheltuiţi. Trebuie să ţinem cont că deficitul bugetar trebuie să rămână la 7,6 % din PIB sau mai mic”, a declarat Florin Cîțu, joi, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

Premierul a mai spus că sunt ministere unde sunt proiecte cu „execuţie zero”.

„Ieri am prezentat public că la acest moment, după 6 luni de zile, sunt 20 de miliarde de lei credite bugetare care nu au fost cheltuite, investiții, fonduri europene – de aceea am spus că nu sunt mulțumit de execuția bugetară. Și acest lucru se vede la aproape toate ministerele”, a mai completat premierul. Cîțu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă