Florin Cîțu, despre disputa de la Primăria Capitalei: Nu vom susține de la bugetul național întârzieri care se ducă după aceea la incapacități de plată 

1 săptămână in urmă 18

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că bugetul național nu va susține „un derapaj la București”, care să ducă la întârzieri și incapacități de plată, și că a discutat deja cu primarul general, Nicușor Dan, despre bugetul Capitalei, contestat de USR PLUS. Florin Cîțu este convins că se va găsi o soluție „cât mai rapid”.

„Eu știu situația de la București (…) am construit bugetul anul acesta împreună. Este foarte important să avem un buget cât mai repede la București. Mesajul meu este clar: nu vom susține de la bugetul național întârzieri care se ducă după aceea la incapacități de plată și apoi să plătim mai mult”, a declarat Florin Cîțu, afirmând că a discutat cu Nicușor Dan despre blocajul privind bugetul Capitalei.

Cîțu a subliniat că bugetul național „nu va susține un derapaj la București” și s-a declarat convins că reprezentanții PNL și USR PLUS vor găsi o soluție „cât mai rapid” La București.

„Se va vota bugetul și vom merge mai departe. După aceea, putem să ne gândim și la soluții”, a spus premierul.

Întrebat dacă veniturile de 7 miliarde de lei, prevăzute pentru București, sunt realiste, Florin Cîțu a spus că cei care au construit bugetul „trebuie să vină cu această explicație”.

„Vom vedea care va fi execuția bugetară. Până acum, execuția bugetară arată că avem venituri mari mari decât am prognozat. Anul acesta, până acum arată venituri mai mari”, a spus Cîțu.

Consilierii USR PLUS au refuzat votarea bugetului pentru București, pe 28 aprilie, acuzând primăria de faptul că nu a furnizat fundamentarea acestuia, iar veniturile din diverse activități sunt supraestimate cu 1,7 miliarde de lei.

USR București a anunțat, din nou, marți, într-o postare pe Facebook, că nu va vota această propunere, despre care a spus că este una fantezistă și construită pe minciună.

„Motivul pentru care Bucureștiul a ajuns de facto în faliment este minciuna. Practica de a crește cheltuielile la umbra unor venituri fictive. Tot creștem cheltuielile, dar pentru că știm că nu avem loc de ele în buget, mințim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix. Nimic bun nu va veni vreodată din minciună. Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea”, susține USR București.

Sursa Foto: Facebook/ Nicușor Dan

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă