Florin Cîțu, despre discuțiile cu PSD: Vom găsi o formulă de guvern. Varianta unui guvern prin rotație, CONFIRMATĂ

3 săptămâni in urmă 25

Florin Cîțu, prim-ministrul României / Foto: Facebook Florin Cîțu Florin Cîțu, prim-ministrul României / Foto: Facebook Florin Cîțu

Premierul interimar Florin Cîțu susține că discuțiile cu liderul PSD Marcel Ciolacu purtate ieri au fost "bune", precizând că "nu putem peste noapte să spunem că torul este roz". În schimb, potrivit lui Cîțu, ceea ce se poate spune în prezent este că ambele partide sunt responsabile. "Ne uităm la ceea ce este cel mai bine pentru PNL și pentru România", a afirmat premierul interimar. Florin Cîțu a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor referitoare la posibile nume pentru funcția de premier sau miniștrii de portofolii, confirmând însă că varianta ca funcția de premier să fie împărțită de cele două partide prin rotație "este pe masă".

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 11:43

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

"Am discutat cu cele două partide. Voi merge cu concluziile în partid, iar decizia se va lua în partid. Aceasta este modificarea dupa Congresul din 25 septembrie: deciza finală nu o ia președintele, ci partidul", a afirmat Florin Cîțu.

Liderul PNL a calificat discuția cu reprezentanții PSD ca fiind "una bună". "Nu putem peste noapte să spunem că totul este roz. Putem spune că suntem responsabili, ne uitam la ce este mai bine pentru PNL și pentru România, decizia pentru PNL va fi lauată de partid", a mai spus acesta.

Întrebat dacă este viabil scenariul apărut în presă pe surse, potrivit căruia funcția de premier va fi împărțită de cele două partide, prin rotație, Florin Cîțu a răspuns: "Ciolacu a dat din discuția de ieri. Aseară nu s-a discutat despre portofolii sau despre funcția de premier. Această varianta este pe masa (guvern prin rotație - n.r.). Trebuie să mergem fiecare în propriul partid și să vedem dacă este de acord cu varianta".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă