Florin Cîțu, despre demisia lui Orban de la Camera Deputaților: „Nu la mine trebuie să vină demisia, ci în Parlament. Vom discuta”

1 lună in urmă 17

Florin Cîțu, noul președinte al PNL, a declarat, duminică la Romexpo, unde are loc Consiliul Național că cei care l-au susținut pe Ludovic Orban în alegerile interne își vor găsi locul în partid și pe viitor, iar de luni PNL își va uni forțele împotriva PSD. Legat de demisia lui Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților, premierul a spus că actul trebuie depus inițial în Parlament.

„În primul rând nu la mine trebuie să vină demisia, trebuie la Parlament, la Birourile Reunite ele iau act de demisie. După ce se vor întâmpla aceste lucruri vom discuta”, a răspuns Florin Cîțu, duminică, într-o conferință de presă în momentul în care a fost întrebat de demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Noul președinte ales al PNL a spus și că Orban trebuie să explice în fața liberalilor declarația pe care a făcut-o cu privire la parteneriatul cu Klaus Iohannis.

„Aseară am văzut o declarație a domnului la plecare, eu sper că era o declarație la supărare pentru că m-au votat delegați într-o majoritate covârșitoare și pentru parteneriatul cu Klaus Iohannis. Așa că eu în primul BEX, eu voi cere lui Ludovic Orban să-și clarifice această poziție. Dacă nu, o clarificăm noi pentru el”, a mai declarat Florin Cîțu.

Totodată, Cîțu a spus că cei care l-au susținut pe Ludovic Orban la Congres își vor găsi în continuare locul în partid.

„Liberalii care l-au susținut au funcții în partid, vor merge mai departe până la urmă a  fost democrație, a fost o competiție, mai dură decât se așteptau românii, dar a trecut. Acum partidul își va uni forțele împotriva adversarului nostru PSD”, a mai precizat premierul.

Florin Cîțu a ajuns, duminică, în jurul orei 10:00 la Romexpo, unde are loc Consiliul Național al partidului pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă