Florin Cîţu, despre adeverinţa electronică verde: „Astfel de forme au existat şi anul trecut. Nu e vorba de un paşaport de vaccinare”

1 lună in urmă 3

Premierul Florin Cîţu venit, miercuri, cu noi precizări legate de  propunerea Comisiei Europene cu privire la existența unei adeverințe electronice verde care să faciliteze libera circulaţie în interiorul UE în perioada pandemiei: „Astfel de forme au existat şi anul trecut. Nu e vorba de un paşaport de vaccinare”, a explicat premierul într-o conferință de presă, potrivit News.

„Aici dumneavoastră spuneţi că nu este vorba despre un vaccin, este vorba de mai multe forme care au existat şi anul trecut. Au existat mai multe ţări care acceptau şi teste, şi noi acceptăm de exemplu persoane care vin din afara UE şi sunt testate pot să vină în România. Deci nu e o problemă aici. Noi vorbeam acolo de un paşaport. Încă nu există şi nu a fost aprobat nicăieri”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, într-o conferință de presă, potrivit News.

Precizările premierului vin în contextul în care Comisia Europeană a adoptat miercuri miercuri propunerea legislativă crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru a facilita libera circulaţie în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19.

Astfel, acest document va constitui dovada că o persoană a fost vaccinată anti-COVID sau are un test negativ de COVID sau a trecut prin boală.

Adeverința va fi disponibilă în mod gratuit, în format digital sau pe hârtie și va include un cod QR care va asigura autenticitatea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă