Florin Cîțu, despre acțiunile USR PLUS: „Doar copiii răsfăţaţi îşi iau jucăriile şi pleacă. PNL nu poate fi șantajat”

1 lună in urmă 36

Într-un discurs susţinut, sâmbătă, în faţa liberalilor din Arad, la prezentarea moţiunii de candidat pentru preşedinţia PNL. premierul Florin Cîțu a catalogat neînţelegerile cu USR PLUS drept „o mică situaţie” şi a spus că ”doar copiii răsfăţaţi îşi iau jucăriile şi pleacă”. În același timp, notează Agerpres, Cîțu a afirmat că „PNL nu este un partid pe care să îl dai la o parte, pe care să îl şantajezi”.

„Am avut această mică situaţie săptămâna trecută, pentru că între oameni maturi nu ar fi trebuit să ajungem aici. Doar copiii răsfăţaţi îşi iau jucăriile şi pleacă la fiecare problemă. Nu trebuia să ajungem aici dacă aveam un partener matur şi responsabil, care punea, mai presus de orice, interesul românilor”, a spus Cîţu.

El a subliniat că „PNL nu este un partid pe care să îl dai la o parte, pe care să îl şantajezi” și a transmis că PNL a susţinut „toate obiectivele partenerilor de guvernare” şi s-a implicat pentru îndeplinirea lor.

”Dacă sunt întârzieri cu PNRR, preia Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”

De asemenea, premierul a afirmat că orice întârziere legată de PNRR va fi rezolvată cu prioritate dacă USR PLUS pleacă de la guvernare şi va prelua el conducerea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Dacă colegii de guvernare vor pleca, voi prelua Ministerul Investiţiilor şi mă voi asigura că orice întârziere pe care am avut-o până acum o vom rezolva.

Florin Cîțu:

Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Cristian Ghinea, a anunțat pe pagina de Facebook că a finalizat documentele legale privitoare la PNRR şi le-a trimis vineri seară la Comisia Europeană, iar planul va fi aprobat luna aceasta.

Actual a criză guvernamentală a pornit odată cu revocarea ministrului justiției, Stelian Ion, pe care Florin Cîțu l-a acuzat de șantaj prin lipsa avizării Programului de investiții Anghel Saligny, decizie care a dus la solicitarea USR-PLUS de schimbare a premierului.

Vineri, la scurt timp după ce premierul Cîțu a anunțat, că a adoptat proiectul programul „Anghel Saligny” în ședința de Guvern de la care au lipsit miniștrii de la USR PLUS, aceștia au transmis că adoptarea proiectului reprezintă „un nou abuz marca OUG 13”.

Vineri seară, USR-PLUS și AUR au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. După ce vineri seară nu s-a întrunit cvorumul pentru a se lua act de depunerea moţiunii de cenzură, ședinţa online a Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, convocată sâmbătă dimineață, a fost amânată pentru a doua oară și va avea loc luni, la ora 12.00.

Înainte de susţinerea moţiunii la Arad, premierul Florin Cîţu a vizitat Târgul Agromalim, cel mai mare din judeţ, înfiinţat în urmă cu trei decenii. Premierul a vorbit cu fermieri şi producători de utilaje sau crescători de animale, dar a gustat şi produse tradiţionale pregătite de unii participanţi la târg.

 „Doar copiii răsfăţaţi îşi iau jucăriile şi pleacă. PNL nu poate fi șantajat”Premierul a gustat din produsele tradiționale. Foto: Aradon.ro

Foto: Arad Online

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă