Florin Cîţu, declaraţii după primele negocieri cu PSD pentru formarea noului guvern

1 lună in urmă 15

Liderii PNL au declarat, la intrarea la negocieri, că PNL nu îşi pune în acest moment problema să renunţe la funcţia de premier în favoarea social-democraţilor, dar, pe de altă parte, şefii PSD sunt decişi să dea următorul prim-ministru, în condiţiile în care au cele mai multe mandate în Parlament.

Liberalii au joi prima rundă de negocieri cu PSD după depunerea mandatului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă. Chiar dacă se discută posibilitatea formării unei majorități parlamentare PNL-PSD, Florin Cîțu pare să fie cu gândul la USR.

Citeşte şi: Vasile Dâncu, despre o guvernare PNL-PSD: „Dacă şi ei vor face un efort, se poate guverna”

Potrivit unor surse politice, liderul PNL ar vrea să mai aibă o discuție cu liderii USR în această seară, după întâlnirea cu PSD. Pe de altă parte, potrivit unor surse din USR, nu există nicio întâlnire planificată cu PNL până acum.

Echipele de negociere ale PNL și USR au avut o primă întâlnire miercuri, la ora 13. După discuții, premierul interimar s-a arărat încrezător în refacerea coaliției PNL-USR. Ceva mai reținuți au fost liderii USR, care au vorbit despre nevoia unor discuții mai aprofundate.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu rupe tăcerea după negocierile PNL – PSD. „Erau introduse noi taxe în programul de guvernare prezentat de Ciucă. Vedem cum scoatem acest lucru”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă