Florin Cîţu, dat în judecată de PSD-istul Eugen Teodorovici pe motiv că l-a acuzat că e spion rus

1 lună in urmă 23

Florin Cîţu va fi dat în judecată de PSD-istul Eugen Teodorovici pe motiv că l-a acuzat că e spion rus. Anunţat a fost făcut chiar de fostul ministru de Finanţe, care a completat că va face şi o plângere penală pe mine premierului.

„Având în vedere acuzațiile făcute de Cîțu Vasile Florin începând cu anul 2019 și până în prezent, referitoare la faptul ca aș fi spion rus și ca aș fi acționat împotriva intereselor României atunci când am ocupat funcții publice, acuzații pe care Cîțu le-a făcut fie în calitate de Senator, fie de ministru de finanțe și – cel mai recent – în calitate de Prim-Ministru al Guvernului României și implicit, din funcția sa de Vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, vă informez că referitor la toate aceste acuzații am formulat și înregistrat următoarele:
– CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATÀ (dosar nr. 24915/3/2021 – Tribunalul București);
– PLÂNGERE PENALÀ – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justitie”, a anunţat Eugen Teodorovici, într-o postare pe Facebook.

Teodorovici a ţinut să precizeze că „NICIODATĂ nu au fost aduse dovezi/argumente pentru a susține măcar o SINGURÀ acuzație dintre cele făcute la adresa mea de către Cîțu Vasile Florin”.

Mai mult, Teodorovici i-a cerut şefului statului ca la şedinţa CSAT de astăzi să dezbată şi acuzațiile de spionaj făcute de Cîțu Vasile Florin.

„Față de cele menționate și având în vedere faptul că azi, 25 august 2021, este convocată reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), președintele României, Iohannis Klaus Werner, în calitatea sa de președinte al CSAT, are OBLIGAȚIA (legală și morală) de a include pe ordinea de zi a acestei reuniuni, dezbaterea/analizarea acuzațiilor de spionaj făcute de Cîțu Vasile Florin (în calitate de Vicepreședinte al CSAT), precum și informarea publicului asupra concluziei și mai ales, a deciziilor luate la nivelul CSAT față de acest subiect”, a mai afirmat Eugen Teodorovici.

Florin Cîţu, felicitări adresate liberalilor din Tulcea pentru eliminarea din Senat a unui „spion rus”: „Aţi salvat România. Aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte, foarte mult rău”

Premierul Florin Cîţu le-a mulţumit liberalilor tulceni pentru că au „salvat România de un spion rus„, făcând referire la un fost senator PSD de Tulcea, transmite News.ro

Trebuie să vă felicit pentru ceva special: dumneavoastră aţi salvat România. Aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte, foarte mult rău, senator de Tulcea şi l-aţi redat sectorului privat. Acolo va face rău poate, dar unei singure companii, poate propriii bani şi-i va pierde. Dar felicitări, aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit şi pentru asta”, a susținut premierul în fața delegaţilor de la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea, care are loc sâmbătă.

Citeste si Alegeri PNL Timişoara. Lupte corp la corp între susţinătorii cele două tabere. Forţele de ordine au intervenit. VIDEO

Cine este „spionul rus” la care a făcut referire premierul

Deşi premierul nu a pronunţat numele presupusului spion rus la care face referire, acesta este, cel mai probabil, Ion Ganea, despre care presa a scris că a fost ofiţer de informaţii în cadrul unui serviciu de contraspionaj în perioada fostei Securităţi dinainte de 1989.

În legislatura trecută, Tulcea a trimis în Senat doi reprezentanţi, ambii de la PSD. Unul dintre aceştia este fostul ministru de Finanţe Eugen Orlando Teodorovici, iar celălalt Ion Ganea, fost membru al UNNPR şi PMP.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă