Florin Cîțu băuse echivalentul a şapte-opt beri, înainte de a fi prins de poliţiştii americani. Ofițer: "Avea o ochii injectați și umezi"

2 luni in urmă 33

Florin Cîţu a băut echivalentul a şapte-opt beri înainte de a fi prins de poliţiştii americani. Cifra de 0,16 prezentată în documentele din SUA înseamnă o alcoolemie de 1,6, susţin surse din poliţie. În aceste condiţii, nici nu e de mirare că maşina condusă de Cîţu se plimba de pe o bandă pe alta, aşa cum reiese din dosarul întocmit de autorităţile din Iowa şi prezentat astăzi de Mediafax. Premierul păstrează tăcerea, dar a postat mai multe fotografii şi melodii pe reţelele de socializare.

Porneşte motorul
Ia-o direct spre autostradă
În căutarea aventurii
În tot ce îţi iese în cale

În cale i-au ieşit poliţiştii. Surprinşi că o maşină sport merge în zig-zag. La volan era Florin Cîţu, pe atunci în vârstă de 28 de ani. Nici el nu mergea drept.

"Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice și a recunoscut că a băut. Avea o ochii injectați și umezi. Nu a putut face testul de sobrietate. Testul preliminar a indicat un nivel de alcool de peste 0.1"

Încă un test, cel de sânge, a stabilit o valoare de 0,16, dublă faţă de limita peste care este considerată infracţiune. Potrivit documentelor prezentate de Mediafax, Florin Cîţu a fost luat în custodia autorităţilor, care au stabilit o cauţiune de aproape 2000 de dolari.

Florin Cîțu și-a recunoscut vina, în SUA, după ce a fost prins băut la volan

Trei săptămâni mai târziu, Florin Cîţu a fost trimis în judecată. Dar nu s-a prezentat în instanţă, pentru că era în România. După Revelion, s-a întors peste Ocean. Se declară nevinovat, dar se răzgândeşte repede. Participă la un program de 12 ore împotriva alcoolului la volan, apoi îşi recunoaşte culpa. Aşa că pe 26 februarie 2001 este condamnat la 48 de ore de închisoare şi o amendă de 1.300 de dolari. Meritat sau nu, dar cu siguranţă secret. Timp de 20 de ani.

Ludovic Orban, președintele PNL: Nu am avut această informație, iar dacă aș fi avut această informație eu l-aș fi sfatutit pe Florin Citu să facă el publică această infromatie.

Ludovic Orban spune că se impune şi o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis. Dacă la Cotroceni sau la Palatul Victoria este, aparent, linişte, Florin Cîţu postează poveşti muzicale pe reţelele de socializare. Cu fotografii făcute la New York, în 2016. Niciuna la volan.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă