Florin Cîțu, atac la polițiștii protestatari: ”Nu i-am văzut să spună acum ceva despre cazul Onești”

1 lună in urmă 2

 Inquam / Ilona AndreiFlorin Cîțu. Foto: Inquam / Ilona Andrei

Florin Cîțu a declarat că este necesară o reformă ”din temelii” în instituțiile statului, inclusiv în Poliția Română. În contextul intervenției controversate a polițiștilor la tragedia din Onești, când au fost uciși doi oameni, Premierul a precizat că nu a văzut în această perioadă niciun polițist din cei care protestau săptămâna trecută pentru a cere majorarea salariului să spună ceva despre acest caz. 

MIERCURI, 03 MARTIE 2021, 22:44

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

”Trebuie să fie o reformă, dar aceasta trebuie să fie o discuţie cu ministrul respectiv să vedem care sunt planurile şi unde vrem să ducem această instituţie. Eu v-am spus că vreau să fac o reformă a statului din temelii, în toate cotloanele sale. Asta implică şi aceste instituţii. Cred că veţi vedea mai mult şi când va apărea şi legea pensiilor rediscutată, şi legea salarizării”, a răspuns premierul miercuri la un post TV, după ce a fost întrebat despre reforma din Poliție. 

Cîțu a amintit despre protestul de săptămâna trecută al polițiștilor, despre care a spus că nu este justificat, și a subliniat că nu a văzut în această perioadă nicio reacție din partea lor cu privire la cazul Onești. 

”Dumneavoastră şi toţi îmi spuneţi ce trebuie să facă ministerul. Eu îmi aduc aminte în aceste zile de protestul poliţiştilor, în stradă toţi, supăraţi, supăraţi. Nu i-am mai văzut în aceste zile să spună ceva despre cazul de la Oneşti. Nu am văzut pe cineva din sindicate să iasă să ne spună ceva”, a adăugat șeful Guvernului. 

Săptămâna trecută, reprezentanţii Federaţiei Publisind au protestat la Palatul Cotroceni faţă de îngheţarea salariilor şi sporurilor şi a neindexării pensiilor cu valoarea inflaţiei, cerând şi o majorare a salariului minim corelată cu majorarea preţurilor. 

Tot miercuri, ministrul de Interne a destituit conducerea Poliției Județene și municipale după tragedia din Onești. Lucian Bode a anunțat că a sesizat și Parchetul cu privire la modul în care au acționat polițiștii. Declarația integrală a ministrului poate fi citită AICI. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă