Florin Cîțu, atac la ministrul Transporturilor. Ce îl nemulțumește pe premier

2 luni in urmă 14

Florin Cîțu Florin Cîțu

Premierul și-a exprimat joi nemulțumirea față de activitatea unor miniștri, printre care și Cătălin Drulă. Florin Cîțu a declarat că, la cum arată execuția bugetară, ar trebui să se ia bani de la Ministerul Transporturilor, nu să primească sume suplimentare. 

JOI, 05 AUGUST 2021, 17:42

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

”La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau, după execuția bugetară, ca să începem așa. În Ministerul Finanțelor, acțiuni generale, avem cotizația la UE, ajutoare de stat, dobânzi. Îmi pare rău, eu anul trecut am încercat să explic și încă sunt colegi care spun că acolo sunt bani din Fondul de rezervă”, a spus premierul la finalul ședinței de Guvern.

Cîțu a amintit că mai mulți miniștri, printre care și cel al Transporturilor, trebuie să prezinte execuția bugetară, în caz contrar urmând să o facă el.

”La această rectificare bugetară vor fi alocate resurse spre mai multe ministere şi am văzut că, fără să fiu de acord, au ieşit în spaţiul public aceste informaţii pe care le-am transmis doar preşedinţilor de partid, dar au ieşit câteva dintre ele în spaţiul public. Le voi prezenta şi în spaţiul public în perioada următoare, dar vreau să fie foarte clar: nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii până acum, trebuie să vină cu explicaţii foarte bune, pentru că nu putem să punem bani, să alocăm resurse în buget şi să le ţinem acolo degeaba. Sunt ministere, şi voi prezenta acest lucru în raportul semestrial, unde avem proiecte cu execuţie zero, la ministere la care, am auzit tot pe surse, miniştrii care spun că au o execuţie foarte bună. Nu poţi să spui că ai execuţie bună când ai bani alocaţi şi ai proiecte cu execuţie zero după şase luni de zile”, a avertizat premierul.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Transporturilor, șeful Guvernului a răspuns: ”Domnul Drulă trebuie să vină să prezinte public execuția bugetară”.

Declarația a fost făcută în contextul în care rectificarea bugetară a creat nemulțumiri în interiorul Coaliției. Partenerii de guvernare USR și UDMR vor mai mulți bani la ministerele pe care le au în subordine, în special pentru Transporturi și Dezvoltare, potrivit hotnews. 

Tot joi, după ședința de Guvern, premierul și-a exprimat nemulțumirea și față de activitatea ministrului Justiției, Stelian Ion. Mai multe detalii sunt disponibile AICI. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă