Florin Cîțu ar fi acceptat de USR pe un post într-un guvern condus de Dacian Cioloș, admite Dan Barna / „Este decizia celor de la PNL cum își vor propune echipa guvernamentală dacă ajungem în etapa aceea”

1 săptămână in urmă 32

Florin Cîțu ar fi acceptat de USR pe un post într-un guvern condus de Dacian Cioloș, admite vicepreședintele USR Dan Barna. „Este decizia celor de la PNL cum își vor propune echipa guvernamentală dacă ajungem în etapa aceea”, a spus Barna, marți seara, la TVR 1.

„E foarte facil să fie privită (nominalizarea lui Dacian Cioloș, n.red.) ca o cacealma sau ca o capcană. Vezi Doamne, noi naivi și nedându-ne seama am făcut un joc al președintelui, al PNL. În realitate, noi am făcut o propunere responsabilă și suntem gata s-o asumăm. În momentul de față, într-adevăr, mingea este la foștii noștri parteneri de coaliție, la PNL și la UDMR, care au opțiunea să accepte o variantă prin care, într-adevăr, niciun alt lider PNL nu îl ocolește pe președintele proaspăt ales al PNL. Putem avea un premier Dacian Cioloș și o echipă de guvernare pe care să o construim împreună și atunci am putea ieși din criză la modul foarte elegant”, a afirmat Dan Barna.

Întrebat dacă din echipa guvernamentală ar putea să facă parte și Florin Cîțu, vicepreședintele USR a răspuns:

„Este o variantă… Asta este decizia celor de la PNL cum își vor propune echipa guvernamentală dacă ajungem în etapa aceea. Noi am spus foarte clar și aceasta este poziția: Florin Cîțu nu mai are sprijinul nostru în calitate de premier. Restul negocierilor pot să evolueze, dacă ajungem în etapa de negocieri, în diverse feluri. Aici nu asta este problema de fond.”

Dan Barna a precizat din nou, că dacă nu se reface coaliție, USR se va prezenta cu un guvern propriu în Parlament.

Citește și

Prima întâlnire Cioloș-Cîțu-Kelemen va avea loc miercuri la sediul PNL / SURSE: Cîțu ar urma să îi transmită liderului USR că nu îl susține în formarea Guvernului

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă