Florin Cîțu, apărat de ministrul UDMR al Dezvoltării, Cseke Attila, după ce a fost condamnat în SUA:  „A fost sincer și direct, un om responsabil”

2 luni in urmă 28

Florin Cîțu, apărat de ministrul UDMR al Dezvoltării, Cseke Attila, după ce a fost condamnat în SUA Florin Cîțu, apărat de ministrul UDMR al Dezvoltării, Cseke Attila, după ce a fost condamnat în SUA

Colegii de coaliție nu consideră că premierul Florin Cîțu ar fi greșit că nu a spus până acum că a stat după gratii și a fost amendat după ce a condus sub influența alcoolului în urmă cu 20 de ani în Statele Unite ale Americii. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, evită să comenteze incidentul, despre care afirmă că nu este un „subiect de coaliție”, pentru că „avem lucruri importante de făcut”. Acesta susține în același timp că Florin Cîțu a dovedit că este responsabil și că a fost „foarte deschis și sincer și nu a ascuns când a fost întrebat” despre incident. 

JOI, 12 AUGUST 2021, 12:39

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Premierul Florin Cîțu a avut o atitudine de om politic responsabil când a recunoscut că a stat la închisoare în SUA, acum 20 de ani, declară la RFI ministrul Dezvoltării, Cseke Attila (UDMR). Șeful Guvernului a admis că a stat două zile după gratii și a plătit o amendă în Statele Unite, după ce a condus mașina sub influența alcoolului.

Întrebat dacă Florin Cîțu a mințit prin omisiune pentru că nu a spus până acum despre incidentul din SUA, Cseke Attila a răspuns că nu, pentru că nu a fost întrebat despre așa ceva.

„Nu știu în ce sens putea să mintă prin omisiune, pentru că nu a fost întrebat până acum de această chestiune, dar încă o dată, e un subiect care privește viața unui om, o chestiune care s-a întâmplat acum 20 de ani, domnul Cîțu și-a asumat această chestiune, nu a ascuns când a fost întrebat, eu cred că a fost o atitudine de om responsabil și dacă vreți și de om politic responsabil”, a declarat ministrul Dezvoltării, joi, la RFI România.

Cseke Attila mai susține că incidentul nu este un subiect de discutat în coaliție în comparație cu alte subiecte - „importante”.

„Nu pot să ofer prea multe comentarii, am fost întrebat și ieri dacă acesta este un subiect de coaliție. Noi nu credem că este un subiect de coaliție o persoană ce a făcut acum 20 de ani”, a mai spus liderul UDMR la RFI România.

În plus, colegul de coaliție de la UDMR spune că „domnul prim-ministru a fost foarte sincer și direct din reacția dânsului ceea ce am văzut, și cred că acest lucru este o chestiune bună. Foarte deschis și sincer a spus despre ceea ce s-a întâmplat și nu cred că putem să judecăm pe cineva, chiar dacă este prim-ministru astăzi, pentru ceea ce s-a întâmplat acum 20 de ani. În mod categoric, pentru noi nu este un subiect de coaliție. Noi avem lucruri foarte importante de făcut, decât să comentăm o asemenea știre”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă