Florin Cîţu anunţă posibile tăieri în bugetul 2021. „Nu pot fi susţinute în totalitate”

1 lună in urmă 14

Florin Cîţu anunţă posibile tăieri în bugetul 2021. Premierul a discutat, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern, despre unele măsuri care nu pot fi susţinute.

„Am început pregătirea pentru bugetul 2021. Am făcut o solicitare fiecărui minister, o notă prin care am cerut mai multe lucruri.

Am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare şi au un impact bugetar, dar nu pot fi susţinute în totalitate în bugetul anului 2021 şi alte acte normative în vigoare care nu pot fi puse în aplicare în acest an datorită unor neconcordări legislative. Fiecare ministru va trebui să vină cu o notă de prezentare şi cu soluţii”, a precizat Florin Cîţu.

Florin Cîţu anunţă posibile tăieri în bugetul 2021 şi vrea explicaţii de la fiecare ministru pentru banii alocaţi. „Vor fi condiţionaţi”

„Al doilea lucru pe care l-am cerut a fost ca acele ministere în care există în subordine operatori economici să se facă o analiză pe baza rapoartelor şi să ne spun. Până pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte în şedinţa de Guvern un memorandum care să conţină situaţia actuală a acestor companii, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăţi restante, arierate şi un set de măsuri concrete cu un plan pentru eficientizarea acestor companii, operatori economici.

Acordarea unor sume o să fie condiţionată ferm de respectarea măsurilor menţionate în acest memorandum. Pentru fiecare minister va exista un memorandum şi bugetul, banii alocaţi acestor companii, vor fi condiţionaţi de acest memoramandum, de aceste condiţii.

Al treilea lucru a fost să prezinze situaţia proiectelor de investiţii. Am văzut o practică. M-am uitat în ultimii ani, 2016-2020, o practică ciudată. Proiecte care au fost incluse în buget, unele au fost bugetate, altele nu, dar şi unele care au fost bugetate şi execuţia a fost foarte proastă”, a explicat Florin Cîţu,  după şedinţa de Guvern.

De asemenea, premierul a anunţat că a fost cerută o listă cu proiectele de investiţii din 2020.

„Am cerut o listă cu toate proiectele de investiţii care au fost incluse în anul trecut, execuţia în 2020, pe fiecare buget să vedem cum stăm cu ele. Şi încă o listă cu proiecte de investiţii care au fost incluse pe proiectul din 2020, dar care nu au avut credit de angajament, deci doar au fost incluse acolo.

Aceste liste vor fi trimise către cabinetul prim-ministrului şi Ministerului Finanţelor.

Pe baza acestor liste vom face prioritizirea şi vom bugeta aceste proiecte de investiţii pentru 2020”, a explicat şeful Executivului.

Citeşte şi: PSD îl atacă fără menajamente pe Florin Cîţu: „Un mitoman, care joacă la ruleta împrumuturilor aberante viitorul României!”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă