Florin Cîțu anunță că PNRR-ul României va fi aprobat de Comisia Europeană la finalul lunii septembrie VIDEO

1 lună in urmă 21

Premierul Florin Cîţu a declarat marți, 7 septembrie, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române că, după aprobarea PNRR de către Comisia Europeană, ”care va veni în curând, chiar la sfârşitul acestei luni”, avem responsabilitatea punerii sale în aplicare, iar Guvernul nu se abate de la acest obiectiv.

El l-a cerut ambasadorilor să acorde o atenţie specială obiectivului creşterii investiţiilor străine directe în ţară.

”După aprobarea PNRR de către Comisia Europeană, care va veni în curând, chiar la sfârşitul acestei luni, avem responsabilitatea punerii sale în aplicare, iar Guvernul României nu se abate de la acest obiectiv. PNRR şi bugetul multianual european ne vor permite să canalizăm aceste resurse extraordinar de importante pentru reconstrucţia post-criză, dar si pentru a atinge obiectivele de dezvoltare pe termen mediu şi lung ale ţării”, a afirmat premierul.

Creşterea şi dezvoltarea României trebuie să se sprijine pe o creştere economică robustă şi sustenabilă, locuri de muncă, măsuri de stimulare a mediului de afaceri, în special a IMM-urilor, precum şi a investiţiilor străine, a adăugat el.

”Sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, prin acţiunile de diplomaţie economică, precum şi al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin reţeaua de ataşaţi economici din cadrul misiunilor diplomatice, trebuie să fie, calitativ şi cantitativ, din ce în ce mai mare. Îmi doresc să avem o diplomaţie economică cât mai eficientă şi să stimulăm schimburile comerciale cu o gamă cât mai diversă a partenerilor externi. Vă rog să acordaţi o atenţie specială obiectivului creşterii investiţiilor străine directe la noi în ţară”, a fost mesajul său pentru aambasadorii României.

Citeste si:

Guvernul a fost informat despre moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, în ciuda boicotului PSD și PNL din Parlament SURSE

Klaus Iohannis, prima reacție după demisiile miniștrilor USR PLUS. „Vom găsi o soluție”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă