Florin Cîțu anunță că nu vrea să facă parte din Guvernul Ciucă. Ce spune despre preluarea funcției de președinte al Senatului

1 lună in urmă 32

Florin Cîţu a afirmat că nu va face parte din Guvernul Ciucă, iar pentru preluarea funcţiei de preşedinte al Senatului se gândeşte dacă îşi va depune candidatura, informează Agerpres.

Întrebat, duminică, 24 octombrie, la intrarea în sediul central al PNL, dacă doreşte să facă parte dintr-un viitor guvern condus de Nicole Ciucă, Cîţu a precizat: „Nu. În acest cabinet în niciun caz. Avem atât de multă treabă la partid… Deja, astăzi e cam o lună de când am terminat Congresul PNL. E mult de muncă la partid, deci nu se pune în discuţie”.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu echipa de experţi ai PNL au purtat sâmbătă, la Palatul Victoria, discuții cu reprezentanţii UDMR, conduşi de liderul Kelemen Hunor. Tema întâlnirii a fost programul de guvernare.

De asemenea, Ciucă l-a sunat pe Marcel Ciolacu, liderul PSD. Negocierile dintre PSD și PNL vin în contextul în care Nicolae Ciucă și liberalii vor să formeze noul guvern minoritar alături de UDMR, după ce, pe 21 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe actualul ministru interimar al apărării pentru funcţia de premier, în condițiile în care guvernul Cioloș a picat testul la vot din Parlament.

Ciucă are la dispoziție 10 zile să formeze un guvern și să stabilească programul de guvernare.

„Mă concentrez în fiecare zi să trecem acest guvern”

Referindu-se la o eventuală preluare a funcţiei de preşedinte al Senatului după ce va instala un Guvern PNL-UDMR, Florin Cîţu a spus: „E nevoie de vot. Aici vom vedea dacă va fi vot, dacă îmi voi depune candidatura, sunt alte discuţii aici. Dar, deocamdată, (…) nu se discută aşa ceva”.

Mă concentrez în fiecare zi pentru a avea majoritatea necesară să trecem acest guvern. Este foarte important. Veţi vedea că şi în programul de guvernare sunt măsuri pe care sunt sigur că le vor susţine şi cei de la USR, măsuri importante, pe care împreună le-am negociat în trecut. Deci, nu cred că e vreo problemă şi acolo.

Florin Cîțu:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă