Florin Cîțu anunță că guvernul atacă moțiunea de cenzură la Curtea Constituțională. „Să minți că ai depus nelegal niște semnături este inadmisibil”

1 lună in urmă 19

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, 8 septembrie, că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru a se asigura că toate procedurile la depunerea moțiunii de cenzură USR PLUS și AUR au fost respectate. Totodată, premierul explică că moțiunea nu poate intra în dezbatere până la decizia CCR.

Cîțu a spus că sesizarea va fi depusă chiar miercuri și că trebuie așteptată decizia CCR înainte ca moțiunea să intre în dezbaterea Parlamentului.

„Deciziile de azi se referă la legalitate. Nu ne opunem ca un partid parlamentar să depună moțiune de cenzură. Vrem să ne asigurăm că toate procedurile sunt respectate din punct de vedere al legalității. Să minți că ai depus nelegal niște semnături este inadmisibil. Decizia Curții Constituționale este sigura care poate să ne spună. După ce se îndeplinesc condițiile de legalitate vom lua o decizie ce vom face. Trebuie să avem o decizie a CCR, azi este a fost depusă acțiunea. Ce ne ne facem dacă participăm la această mascaradă și aflăm că totul a fost ilegal?”, a afirmat Florin Cîțu după ședința Biroului Permanent Național al PNL.

El a spus că va fi sesizată CCR să se pronunţe dacă Parlamentul respectă Constituţia.

În paralel, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi preşedinta Senatului, Anca Dragu, au convocat o şedinţă comună a Parlamentului pentru joi la ora 16:00 în vederea citirii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, depusă de USR PLUS şi AUR.

Cei doi preşedinţi ai Parlamentului îşi argumentează decizia de a convoca şedinţa de plen reunit pe faptul că Birourile Permanente Reunite (BPR) au eşuat în patru şedinţe succesive să facă acest lucru.

De asemenea, Orban şi Dragu invocă mai multe decizii ale Curţii Constituţionale.

Citeste si:

 „Nu am cunoștință, dar dacă USR s-a asociat cu o astfel de moțiune e cu atât mai trist”

 „Decât să plece USR PLUS din coaliție și să se destrame totul, mai bine pleci tu, Florine”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă