Florin Cîțu, anunț important pentru cetățeni. Ce serie de măsuri de relaxare promite pentru perioada Paștelui ortodox

3 zile in urmă 12

Veste excelentă pentru românii care doresc să sărbătorească Paștele ortodox. În urmă cu puțin timp, premierul Florin Cîțu a transmis propunerile pe care le va prezenta astăzi în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ce libertate vor avea cetățenii de Paște

Mersul la biserică în noaptea de Înviere este unul dintre cele mai puternice simboluri ale Paștelui, mulți creștini fiind speriați de faptul că acest drept le-ar putea fi îngrădit. Pentru cei care doresc să evadeze puțin din oraș, măsurile foarte stricte odată cu intrarea în sezonul estival reprezintă o constrângere care îi afectează psihic.

Pentru a împăca cât mai multe categorii de cetățeni, premierul a transmis în urmă cu puțin timp propunerile sale privind relaxarea din noaptea de Înviere și minivacanța de Paște. Acesta a subliniat faptul că, dacă propunerile sale vor fi acceptate, evenimentele se vor desfășura conform regulilor de protecție anti-Covid-19.

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paşte, circulaţia pe timpul nopţii să fie permisă până la ora 5,00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20,00 vineri, înainte de Paşte;

– staţiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact aşa cum sunt acum staţiunile de la munte)”, a anunţat premierul pe Facebook.

The post Florin Cîțu, anunț important pentru cetățeni. Ce serie de măsuri de relaxare promite pentru perioada Paștelui ortodox appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă