Florin Cîţu: „A venit momentul ca proiectul „România educată" să fie implementat” - Guvernul e „în grafic” şi cu PNRR-ul

1 lună in urmă 48

Premierul României - Florin Cîțu Premierul României - Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că a venit momentul ca proiectul „România educată" să fie implementat, subliniind că acesta va avea finanţări din surse multiple, iar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cuprinde oportunităţi pentru programe de "maximă" importanţă pentru sistemul naţional de educaţie.

JOI, 26 AUGUST 2021, 16:09

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Prim-ministrul a prezidat prima reuniune a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului "România Educată", context în care a anunţat că pe 2 septembrie va avea loc o nouă întâlnire în vederea pregătirii primelor acte normative, care ar putea fi gata pe 9 septembrie.

„Este cel mai amplu proiect de reformă a educaţiei, 'România educată', dezvoltat de Administraţia Prezidenţială, proiect care reprezintă viziunea şi strategia de ţară în domeniul educaţiei în perspectiva 2030, susţinut, bineînţeles, de Programul de guvernare 2020 - 2024.

De asemenea, operaţionalizarea proiectului 'România educată' a fost inclusă ca angajament în Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 - 2024", a afirmat Florin Cîţu.

„România educată” este în PNRR - aş vrea să vă anunţ şi pe această cale că PNRR va fi aprobat la finalul lunii septembrie, deci, suntem în grafic şi cu PNRR-ul - şi programe operaţionale, buget central, bugete locale, parteneriate public-privat, fonduri nerambursabile, finanţări, contribuţii ale firmelor private. Deci, surse de finanţare avem, avem acum o platformă, 'România educată', ştim foarte clar unde vrem să ajungem cu sistemul, este momentul să implementăm acest program", a spus Cîţu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă