Florin Cîţu a refuzat alocarea de bani pentru vaccinarea copiilor împotriva bolilor transmisibile. Documentul care atestă refuzul de a da 10 milioane de lei Ministerului Sănătăţii

1 lună in urmă 28

La începutul lunii august, Ministerul Finanţelor a restituit Ministerului Sănătăţii, neavizat, un proiect de hotărâre prin care se cerea suplimentarea bugetului MS cu suma de 10 milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru continuarea programului de vaccinare a copiilor. La vremea respectivă, interimar la Ministerul Finanţelor era premierul Florin Cîţu.

Unul dintre argumentele Finanţelor era că Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ”pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute”, iar ministrul nu prezentase date din care să rezulte urgenţa.

”De asemenea, considerăm nejustificat textul ”cu suma de 10.000 de mii de lei” cuprins în titlul proiectului”, mai arată ministerul condus de Florin Cîţu ca interimar, conform unei informări prezentate de News.ro.

Citeşte şi Cristian Ghinea a finalizat documentele: PNRR e închis, am trimis proiectul la Bruxelles!

Răspunsul integral al Ministerului Finanţelor poate fi consultat mai jos.

Răspunsul Ministerului Finanţelor către Ministerul Sănătăţii

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, reproşuri pe bandă rulantă către premierul Cîţu: Nu vreau să punem politica mai presus de interesul pacienţilor

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă