Florin Cîţu a publicat execuţia bugetară. Ministerele unde se alocă cei mai mulţi bani

2 luni in urmă 18

Florin Cîţu a publicat execuţia bugetară. Cea mai mare diferență între bugetul alocat și bugetul executat este regăsită la Ministerul Muncii și Ministerul Justiției. Cea mai mică diferență este la Ministerul Energiei.

„Transparență și profesionalism.

Execuția bugetară după 6 luni față de program”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Citeşte şi: Năsui îl demolează pe Cîţu şi programul lui de suflet. „S-a furat. Un bec costă 2.000 de euro. Românii trebuie să știe”

„Am văzut discuţii în spaţiul public despre rectificarea bugetară. Aşa cum am spus şi cum e în legea bugetului, ministerele care nu au execuţie bună le pot fi ajustate sumele iniţiale din buget până la această sumă pe care nu au putut să o cheltuie. Sunt aproape 20 miliarde lei care nu au fost cheltuite. În acelaşi timp, nu pot să iau în serios propuneri care vin de la ministere, de realocare de 40 miliarde lei când sunt 20 miliarde lei necheltuiţi. Deci de aici încep discuţiile pe rectificarea bugetară. Asta e realitate. Trebuie să ţinem cont că deficitul bugetar trebuie să rămână la 7,6 % din PIB sau mai mic. Vor fi alocate resurse la mai multe ministere şi am văzut informaţii care au ieşit în spaţiul public pe care le-am dat doar preşedinţilor de partid”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Acesta a mai afirmat că „sunt ministere şi voi prezenta acest lucru în raportul semestrial unde avem proiecte cu execuţie zero”.

„Nu poţi spune că ai o execuţie foarte bună când ai bani alocaţi şi ai proiect cu execuţie zero în 6 luni de zile”, a completat Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu ameninţă miniştrii: „Trebuie să prezinte execuţia bugetară până la sfârşitul săptămânii, altfel o prezint eu”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă