Florin Cîțu a înființat comisia pentru verificarea modului de raportare a deceselor de Covid

3 săptămâni in urmă 15

Premierul Florin Cîţu a semnat în calitate de ministru interimar al Sănătăţii ordinul de ministru numărul 526/19.04.2021 pentru constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Înființarea comisiei vine după ce fostul ministru Vlad Voiculescu a vorbit despre presupuse diferențe în raportarea deceselor de covid pe cele două platforme oficiale.

Din comisie fac parte șapte persoane care reprezintă Ministerul Sănătăţii, Institutului Naţional al Sănătăţii (INSP), Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi un reprezentant al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), potrivit comunicatului citat.

Printre atribuţiile Comisiei se numără indentificarea regulilor de raportare existente în practica curentă privind decesele prin COVID-19 şi a responsabilităţilor instituţiilor implicate, precum şi identificarea potenţialelor neconformităţi, corectarea lor şi formularea de recomandări de măsuri pentru îmbunătăţirea procesului de raportare şi a calităţii datelor.

„De asemenea, membrii comisiei trebuie să realizeze analiza procesului şi a conţinutului raportărilor curente din bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19 şi să identifice corespondenţa dintre bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19”, informează comunicatul Ministerului Sănătății.

Primele două verificări de presupuse neconcordanțe reclamate de Vlad Voiculescu, la Spitalul Colentina și spitalul militar de campanie ROL 2, s-au încheiat fără a găsi diferențe între raportările oficiale.

Voiculescu a susținut că și în mandatul său a fost creat un grup similar, dar documentele privitoare la înființarea acestuia au fost contestate de Ministerul Sănătății.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă