Florin Câțu: Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri, în paralel cu vaccinarea, pentru a evita carantinarea zonală

3 săptămâni in urmă 1

Premierul Florin Cîţu le-a cerut, miercuri, reprezentanţilor autorităţilor locale să se implice în continuare în aplicarea măsurilor de protecţie sanitară, precizând că respectarea strictă a actualelor reguli, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, ar fi suficiente pentru evitarea altor măsuri restrictive sau a carantinării zonale.

Florin Cîțu a precizat, miercuri, pe Facebook, că autoritățile sunt preocupate atât de protejarea populație, cât și de menținerea „deschisă” a economiei.

„Am continuat ieri discuţiile cu reprezentanţii autorităţilor locale – primari ai municipiilor şi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene. Suntem preocupaţi cu toţii să protejam sănătatea şi viaţa cetăţenilor, să menţinem economia deschisă”, a notat Florin Cîțu pe Facebook.

Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri – purtarea măştii sanitare în spaţii publice, distanţarea, evitarea aglomeraţiei – în paralel cu procesul susţinut de vaccinare, pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului

Florin Cîțu:

Premierul a anunțat că reprezentanții statului vor face verificări în mijloacele de transport în comun, în magazine, pieţe, şcoli sau la locul de muncă, pentru a vedea dacă legea este respectată de cetățeni.

„Nu este permis ca o mână de oameni care încalcă normele sanitare şi legea să pună în pericol viaţa şi sănătatea majorităţii cetăţenilor. Reprezentanţii instituţiilor statului – poliţiştii, jandarmii – vor fi în mijlocul oamenilor şi vor face verificări pentru ca legea să fie respectată. Nu facem rabat, nu facem excepţii. Nimeni nu este mai presus de lege”, a punctat Florin Cîţu.

Capacitatea de vaccinare anti-COVID-19 a populației va crește până la efectuarea a 100.000 de doze zilnice, a anunțat Florin Cîțu.

„În paralel, vom creşte capacitatea de vaccinare, astfel încât la jumătatea lunii aprilie să ajungem la efectuarea zilnică a 100.000 de doze şi să pătrundem mai mult în zonele rurale sau greu accesibile, cu centre mobile de vaccinare”, a mai afirmat Forin Cîţu.

FOTO. Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă