Florin Câțu a anunțat când am putea renunța la masca de protecție. Condiția care trebuie îndeplinită

1 lună in urmă 19


Premierul Florin Cîțu a postat, vineri, un mesaj pe Facebook în care a anunțat că românii vor putea renunța la masca de protecție când se va atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate.


Florin Cîțu a estimat că acest lucru va fi posibil până la 1 august, făcând un apel ca până atunci lumea să respecte regulile sanitare și de distanțare socială.


„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţinte: până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane și până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane”, a postat Florin Cîțu pe Facebook.


„Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, a scris Florin Cîţu.Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că la masca de protecție se va renunța ultima.


„Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică, după ce avem peste 10.000.000 de persoane vaccinate. Iar când o să avem peste 5.000.000 de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a spus Valeriu Gheorghiță.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă