Florin Bratu le dă speranțe suporterilor dinamoviști: „Play-off-ul e compromis, important e ca fanii să preia total puterea la Dinamo!”. Ce spune despre licență și „complexul Borja Valle” | EXCLUSIV

1 lună in urmă 1

Florin Bratu nu mai crede în șansele ca Dinamo să prindă un loc în primele șase care duc la lupta pentru titlu și își pune speranțele în eforturile suporterilor de a plăti datoriile, astfel încât clubul din „Ștefan cel Mare” să ia licența pentru sezonul viitor.

Florin Bratu (41 de ani) este ultimul antrenor care a obținut o performanță cu Dinamo, câștigarea play-out-ului în sezonului 2017/2018. Cel supranumit „Mitraliera” consideră că posibila ratare a play-off-ului este secundară și anunță că cel mai important pentru „câini” este ca echipa să supraviețuiască și să achite datoriile aferente obținerii licenței.

„Bratone” este nemulțumit de ineficiența atacanților și crede că suporterii trebuie să preia integral clubul și apoi să îl predea unui investitor puternic din punct de vedere financiar.

PROSPORT: Florin, mai are Dinamo șanse la play-off sau trebuie să se resemneze pentru acest sezon?

FLORIN BRATU: Eu zic că pentru play-off sunt șanse minime și cred că preocuparea lui Dinamo și a suporterilor, care fac eforturi imense, ar trebui să fie obținerea licenței pentru sezonul viitor, adică supraviețuirea echipei. Nu aș face o dramă din ratarea play-off-ului. A fost groaznic dezastrul managerial care a fost în acest sezon  până să preia suporterii managementul. E greu să le ceri să repare totul atât de rapid.

2 goluri în 14 meciuri a marcat Bratu pentru naționala României

PSP: Crezi că vor reuși fanii să plătească datoriile pentru ca Dinamo să ia licența?

FB: Deși nu e normal ca suporterii să facă constant astfel de eforturi, sunt sigur că vor reuși și de această dată pentru că au dovedit cât de serioși sunt. Tot ce și-au propus au reușit și o vor face și acum. Sunt alături de ei și îi susțin cât pot de mult.

PSP: „Câinii” joacă mâine cu Viitorul. Ce așteptări ai de la acest meci?

FB: Din punct de vedere sportiv, Dinamo trebuie să se concentreze bine pentru că are nevoie de puncte. Are un deficit de puncte, iar pentru a fi liniștită în play-out, trebuie să adune cât mai multe puncte acum pe final. 

„Copiii să se uite la mine, Dănciulescu, Niculescu, Petre și restul…”

PSP: Viitorul cum ti se pare? Poate fi invinsă de Dinamo?

FB: Viitorul trece printr-o perioadă modestă în momentul de față. Poate cea mai modestă din ultimii cinci sau șase ani. Cred că Dinamo poate profita. Cum poate profita? Printr-o organizare bună de care cu siguranță se va ocupa Jerry Gane, alături de staff-ul său. Și în primul rând atitudinea. Asta trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Echipa trebuie să arate că are foame de puncte și orgoliu dinamovist.

PSP: Sorescu și Puljic sunt suspendați. Cât de mult contează aceste absențe?

FB: Contează pentru că vorbim de doi titulari. În locul lui Puljic există varianta Ricardo Grigore. Este un băiat pe care eu l-am promovat și în care cred. De partea cealaltă, în locul lui Sorescu e puțin dificil pentru că și Deian este mijlocaș de fapt. Dinamo suferă pe acest post. Oricum, am încredere și vreau să cred că oricine va intra va arăta ambiție și determinare de cțâine aideverat.

PSP: Dacă este să analizăm ultimii ani, Dinamo a performat ultima oară cu tine, când ai câștigat play-out-ul. Nu e cam puțin?

FB: Pentru Dinamo nu e neapărat o performanță să câștige play-out-ul. Nu vă luați după situația actuală care nu este obișnuită. Nu uitați că Dinamo are în ADN doar câștigarea trofeelor. Ce am făcut eu în acel play-out a fost o perioadă de tranziție în care am promovat mulți tineri.

Recunosc că sunt mândru de câștigarea acelui play-out pentru că am făcut-o cu copii care și acum sunt în lotul primei echipe. Mi-ar plăcea ca acești copii promovați de mine să ajungă în viitorul apropiat la performanțele pe care jucători ca mine, Dănciulescu, Niculescu, Florentin Petre și alții le-am atins. Calitate au, important e să aibă și liniște ca să crească. 

28 de goluri în 67 de meciuri a marcat Bratu pentru Dinamo, în Liga 1

PSP: Borja Valle e golgeterul echipei cu 5 goluri marcate, dar acesta a plecat de multă vreme și nimeni nu l-a depășit. Poate fi o problemă pentru atacanții „câinilor”?

FB: Dinamo de-a lungul anilor a excelat din punct de vedere ofensiv și a avut mereu printre cei mai buni atacanți din România. Pentru mine ca fost atacant al lui Dinamo este un pic trist, recunosc. Dar repet, cum am spus mai sus, sezonul acesta e de sacrificiu și trebuie să le acordăm circumstanțe, dar asta nu înseamnă că se poate accepta orice.

Echipa trebuie să rămână în prima ligă, să ia licența. Iar de la anul suporterii din DDB să găsească mijloacele prin care clubul să ajungă la un investitor puternic.

Deși a plecat de la Dinamo, spaniolul Valle este în continuare golgeterul ”câinilor”Deși a plecat de la Dinamo, spaniolul Valle este în continuare golgeterul ”câinilor”

The post Florin Bratu le dă speranțe suporterilor dinamoviști: „Play-off-ul e compromis, important e ca fanii să preia total puterea la Dinamo!”. Ce spune despre licență și „complexul Borja Valle” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă