Florian Bodog, audiat pe 19 aprilie după cererea DNA de începere a urmăririi penale

3 săptămâni in urmă 9

Senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, va fi audiat peste o săptămână în Comisia juridică a Senatului, privind solicitarea DNA pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale, conform Agerpres.

Comisia juridică a Senatului a stabilit luni, 12 aprilie, calendarul pentru derularea procedurii regulamentare în cazul solicitării DNA adresate Senatului în cazul fostului ministru PSD Florian Bodog.

Dosarul va fi studiat în sala Comisiei juridice de senatorii jurişti, dar și de Florian Bodog, iar raportul privind urmărirea penală va fi dat de Comisie pe 20 aprilie.

Florian Bodog, acuzat de DNA de abuz în serviciu și fals

DNA a cerut pe 8 aprilie sesizarea Senatului pentru „efectuarea urmăririi penale față de o persoană, senator în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru”, este vorba despre Florian Bodog.

Este a doua oară când DNA a solicitat Senatului ridicarea imunității lui Florian Bodog, acuzat în cazul consilierei sale, care nu ar fi venit la serviciu timp de un an.

Florian Bodog este acuzat de Direcția Națională Anticorupție de:

  • abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale);
  • fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale);
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).

Contactat de Libertatea în aceeași zi, senatorul PSD a declarat că a prezentat în urmă cu doi ani dovezile care atestă că este nevinovat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă