Florentino Perez nu renunță la Superligă: "Este cea mai bună soluție posibilă". Cum le răspunde celor care îl critică

3 săptămâni in urmă 16

  • Liga 1: CFR Cluj - Universitatea Craiova, sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1

  • Liga 2: Rapid - Mioveni, sâmbătă, ora 15:00, Digi Sport 1

În urma valului de proteste venite din partea suporterilor şi a ameninţărilor primite din partea UEFA, FIFA şi a propriilor federaţii naţionale, cluburile s-au retras pe rând din proiectul Super Ligii, mai întâi cele din Anglia, urmate de cele din Italia, singurele care nu au abandonat pentru moment fiind Real Madrid şi FC Barcelona.

Florentino Perez nu renunță la Superligă

Întrebat despre numeroasele critici primite după înființarea Superligii, Florentino Perez a spus că noua competiție nu ar fi afectat campionatele naționale și nu ar fi fost vorba de o ligă în care meritul sportiv să nu conteze.

"Nu este un plan prin care excludem cluburile și nu a fost construit pentru a afecta alte competiții. Proiectul Superligii este cea mai bună soluție posibilă, iar competiția a fost lansată pentru a ajuta fotbalul să iasă din criză. Fotbalul este serios afectat din punct de vedere financiar și trebuie să se adapteze la noua eră în care trăim.

Superliga nu afectează campionatele interne, iar obiectivul său este de a asigura mai mulți bani pentru cluburile de fotbal. Conceptul este de a genera mai mult interes pentru meciuri. Eu nu cred că UEFA a venit cu o soluție reală pentru această problemă, pentru că ceea au propus ei nu este nici măcar o îmbunătățire a modelului actual.

De asemenea, nici nu putem să așteptăm până în 2024. Noi vom încerca să rezolvăm această situație și să venim cu mai multe idei. Ceva trebuie făcut, pentru că persoanele cu vârstele cuprinse între 14 și 24 ani au abandonat fotbalul, li se pare plictisitor în comparație cu alte forme de divertisment. Sunt patru miliarde de microbiști în lume, iar jumătate dintre ei susțin cluburile din Superligă. Fotbalul este singurul sport global.

Realitatea este că meciurile de fotbal mai interesante și mai competitive aduc mai mulți bani. Iar asta va fi valabil pentru toți, nu doar pentru câteva echipe. Ligile naționale vor valora mai mult, iar noi vom avea la dispoziție sume majore de bani pentru solidaritate, o parte importantă a acestui proiect", a spus Florentino Perez, pentru As.

Un nou format în UEFA Champions League, începând din 2024, fără grupe!

Din 2024 vom avea 36 de cluburi în Champions League, care vor disputa meciurile sub forma unui minicampionat, fără tur-retur. Fiecare echipă va juca câte zece meciuri în faza campionatului, după care se va trece la optimi.

În prima parte a Champions League se vor disputa câte zece meciuri de echipă, fără tur-retur. După aceste meciuri, primele opt formații se vor califica în optimi. Meciurile vor fi decise la tragerea la sorți, unde echipele vor fi împărțite în patru urne a câte nouă echipe, pe baza coeficientului.

Echipele care termină între locurile 9 şi 24 vor juca un play-off, tur-retur, pentru a desemna celelalte opt echipe care trec în optimi, iar cele clasate între locurile 25 şi 36 vor fi eliminate.

Anglia, Spania, Germania și Italia vor avea câte patru echipa calificate automat în grupe. Franța va avea trei reprezentante în grupe, iar câștigătoarele Europa League și Champions League vor avea de asemenea locul asigurat.

Preliminariile Champions League vor rămâne neschimbate.

Etichete: real madrid , champions league , uefa , florentino perez , superliga europei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă