Florentin Petre: "Cortacero să nu-și bată joc de o istorie!" Gazonul sacru și surpriza făcută de fanii lui Dinamo

1 lună in urmă 24

Liga 1: UTA Arad - Viitorul, vineri, 17:00, Digi Sport 1

Liga 1: FCSB - Astra, vineri, 20:00, Digi Sport 1

Actual antrenor al Daciei Unirea Brăila, lider în Seria a doua din Liga 3, fostul mijlocaș din Ștefan cel Mare urmărește tot ce se întâmplă la Dinamo. Privește cu scepticism avalanșa de promisiuni din partea lui Pablo Cortacero și îi transmite spaniolului să se retragă dacă nu e capabil să mențină un echilibru financiar la trupa "câinilor". 

Dacia Unirea Brăila e lider în Seria a doua din Liga 3, cu 22 de puncte după 10 etape. Echipa lui Florentin Petre a marcat 32 de goluri și a primit 10

În ultima parte a interviului, fostul internațional cu 52 de selecții pentru România dezvăluie și surpriza pe care i-au făcut-o fanii lui Dinamo. 

"Petre, câine până la moarte!" îți mai răsună în timpane?
Da, da, da, da! Îmi trezește amintiri frumoase și această scandare, dar și altele. Fanii au fost mereu alături de noi și se vede și în aceste momente cât de mult iubesc clubul și felul în care îi apreciază pe foștii jucători. Chiar zilele trecute am primit un cântec de la un suc mai mulți diamoviști. Și mi-au cântat: Ne faci un gol, eee! Ne faci un gol, eee! Florentin Petre ne face un gol, eee! Și m-a cutremurat când am auzit acea scandare de la acei fani dinamoviști. Frumos!

Cum ai caracteriza într-o frază ce se întâmplă acum la Dinamo?
Dinamo trece printr-o perioadă foarte grea pentru că nu a nimerit oamenii potriviți pentru a realiza și a vedea cam ce înseamnă clubul ăsta și ce înseamnă istoria unul mare club din România.

Ce i-ai transmite lui Pablo Cortacero și oamenilor săi?
Să vii să-ți bați joc de istoria clubului. Dinamo trăiește prin fani, prin banii strânși de fani care au făcut un gest extraordinar, pentru că fără ei acest club nu cred că mai exista și sper din toată inima ca acest băiat care a venit (n.r. - spaniolul Pablo Cortacero) să se trezească repede la realitate și să conștientize cam ce conduce și unde s-a băgat. Dacă nu... Să lase loc și să plece, să nu-și bată joc de o istorie făcută mare de niște sportivi adevărați în toată istoria asta a clubului.

Spuneai mai demult, într-un interviu, la retragere, când erai surprins într-o poză de colecție în tribunele stadionului din Ștefan cel Mare, că gazonul de pe Dinamo e ceva sacru pentru tine. Cât de mult ar trebui să-i motiveze afirmația ta și pe actualii jucători?
Foarte mult! Îmi mențin afirmația, gazonul lui Dinamo e un gazon sacru. Pentru mine nu se va schimba niciodată, așa va fi întotdeauna pentru că acolo am crescut, acolo am realizat mari victorii, acolo am suferit, acolo m-am format ca fotbalist și mi-am făcut amintiri frumoase pe care le voi purta în inimă pentru toată viața. Sper ca Dinamo să-și revină cât mai repede și să-și găsească liniștea financiară de care are nevoie. Eu le transmit băieților mult succes! 

3 titluri, patru Cupe și o Supercupă cu Dinamo a cucerit Petre în Ștefan cel MareUn titlu și o Supercupă a Bulgariei a cucerit Petre cu CSKA Sofia52 de selecții și șase goluri a strâns la naționalăA jucat la Euro 2000 și Euro 2008 Etichete: florentin petre dinamo , pablo cortacero , florentin petre 45 de ani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă