Floarea pe care trebuie s-o plantezi în noiembrie. Trucurile geniale, așa înflorește minunat în primăvară

1 săptămână in urmă 18

Care este floarea pe care trebuie să o plantezi luna aceasta și cum se îngrijește corect în perioada sezonului rece pentru a te bucura de frumusețea ei toată primăvara.

Floarea pe care trebuie s-o plantezi în noiembrie

Este vorba despre magnolie, o plantă antică și frumoasă, descoperită de botanistul francez Charles Plumier, pe insula Martinique, din Franța. Îngrijirea acestei plante pare a fi destul de ușoară, iar aceasta este perioada propice de a o planta. Trebuuie totuși să respecți niște sfaturi, iar primul dintre ele se referă la alegerea locului unde urmează să fie sădită planta, deoarece este mare iubitoare de spațiu. Magnoliile mature pot avea ți 10 metri, iar în acest caz trebuie lăsat un spațiu de circa 6 metri în jur.

Apoi, un alt lucru de care este necesar să ții cont este ca locul ales pentru plantare să fie însorit, deoarece planta este mare iubitoare de soare. De asemenea, umiditatea este foarte importantă, de aceea locul plantării trebuie să fie drenat și să aibă un sol bogat în materii organice.

Plantarea magnoliei în luna noiembrie nu este dificil de realizat, dar trebuie să te asiguri că planta ce urmează să o pui în pământ este bine să fie dezvoltată. Trebuie să faci o groapă suficient de mare, pentru ca rădăcinile să încapă fără probleme. Pe fundul gropii trebuie pus un strat de pietriș sau nisip, pentru a i se asigura un bun drenaj, iar pământul scos din groapă trebuie îmbogățit cu sol de frunze sau turbă. Atenție că vântul puternic nu îi priește, iar plantele care se dezvoltă în umbră vor avea ramuri firave și flori putine.

Cum se îngrijește magnolia

Apoi, peste stratul de pietriș se pune un strat de sol îmbogățit și se poziționează rădăcina magnoliei. Se umple apoi groapa cu pământul îmbogățit și se tasează ușor la suprafață.

Se face apoi un șanț în jurul plantei, care se udă apoi din abundență o dată pe săptămână, în caz că nu plouă. Magnolia nu este deloc un arbust pretențios.

Nu trebuie să îi faci toaletări, ci doar cele de formare a coroanei. La baza trunchiului se fac săpături și se pune un strat de mulci peste rădăcină ca să fie protejată. În timpul sezonului rece, la baza magnoliei un strat de îngrășământ, frunze uscate sau paie. Atenție și de hidratare, deoarece planta nu trebuie lăsată să se deshidrateze pe timpul sezonului rece, dar mare atenție să faci asta când pământul nu eset înghețat.

The post Floarea pe care trebuie s-o plantezi în noiembrie. Trucurile geniale, așa înflorește minunat în primăvară appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă