Flavia Groşan nu primeşte nicio sancţiune după afirmaţiile controversate. Decizia de ultimă oră a Colegiului Medicilor Bihor: „A fost o discuţie amiabilă. A fost de o eleganță deosebită”

1 lună in urmă 7

Dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, a anunţat după audierea medicului Flavia Groşan că pneumologul nu primeşte nicio sancţiune, ca urmare a declaraţiilor pe care le-a făcut despre tratamentul anti-COVID cu medicamentele care nu sunt incluse în protocolul folosit în spitale.

„În concluzie, aceasta nu primeşte nicio sancţiune şi această s-a terminat azi”, a spus Dr. Carmen Pantiş, conform Bihoreanul.ro.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor a explicat că audierea pneumologului Flavia Groşan a fost făcută de Comisia de etică şi deontologie medicală.

„A fost o discuţie amiabilă, cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei, noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tuturor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontologie profesională, legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiilor public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a afirmat dr. Pantiş.

Citeşte şi: Flavia Groșan, pupată de un susţinător după audierea la Colegiul Medicilor Bihor. „Lăsaţi-mă să o pup!” VIDEO

Dr. Flavia Groşan nu primeşte nicio sancţiune. „Va continua să-şi trateze pacienţii”

Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor a mai precizat că Flavia Groşan „va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o până acum”.

Potrivit sursei citate, Carmen Pantiş a afirmat că doctoriţa Groşan a fost rugată să îşi exprime „reţineri legate de colegii din spital”.

„Comisia de etică şi deontologie nu poate să dea nicio sancţiune. Doamna doctor a fost foarte elegantă, a venit cu doamna avocat, deşi nu era nevoie, pentru că a fost o discuţie”, a spus Pantiş.

De asemenea, reprezentanţii Colegiului Medicilor Bihor a mai precizat nu s-a pus problema ridicării dreptului de liberă practică a doctoriţei Groşan şi a subliniat că la Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Bihor „nu a fost depusă nicio plângere de malpraxis”.

„Deocamdată nu avem niciun fel de plângere de malpraxis împotriva doamnei doctor Flavia Groşan. Suntem un mare organism profesional și deocamdată nu s-a pus problema sancționării, mai ales că doamna doctor a fost de o eleganță deosebită”, a mai spus ea.

Dr. Carmen Pantiş a mai menţionat că dacă Flavia Groşan va continua „declarațiile denigratoare la adresa medicilor” sau dacă va fi depusă o plângere de malpraxis, Comisia de Disciplină ar putea lua în calcul sancționarea ei.

Citeşte şi: Medicul Flavia Groşan, noi declaraţii controversate: „Nu mi-a fost frică de COVID. Este o pneumonie. Masca şi distanţarea nu îmi vindecă COVID-ul”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă