FLAMENGO - BAHIA 4-3. Rasism pe Maracana: „Închide gura, negrule!”. „E dezgustător!”

2 luni in urmă 5

În timp ce UEFA continuă ancheta în "cazul Colțescu", după ce al 4-lea arbitru l-a identificat drept "ăla negru" pe Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, și în Brazilia e un scandal uriaș.

"E trist și când observ complicitatea unora"

Gerson, mijlocașul lui Flamengo, ex-Roma, a acuzat de rasism un adversar. Pe columbianul Juan Pablo Ramírez, care i-ar fi strigat "Închide gura, negrule!" la 4-3 pentru echipa carioca în partida disputată în week-end la Rio de Janeiro.

"Fotbalul nu e în afara societății, nu e un loc în care barbarismele ca «Închide gura, negrule!» să poată fi acceptate", a protestat Gerson pe Twitter. "E dezgustător că noi, negrii, trebuie să vorbim în fiecare săptămână despre rasism și nu se ia atitudine în sport. E trist și când observ complicitatea unora, care minimizează ce s-a petrecut pe Maracanã. Nu voi închide gura, nu mă voi opri niciodată în lupta mea. Rasismul e o infracțiune și trebuie tratat astfel peste tot, și în fotbal! Nimeni nu mă va face să tac, nici în viață, nici pe teren".

Columbianul neagă. A fost exclus din lot!

Confederația braziliană a deschis o anchetă, chiar dacă arbitrul a notat în raport doar "un conflict între jucători". Ramírez neagă acuzația. Însă, până la soluționarea investigației, columbianul a fost exclus din lot. 

Rummenigge, acuzat în Germania!

Rasismul e discutat aprins și în Germania. După ce Marcus Thuram (Gladbach) l-a scuipat pe Stefan Posch (Hoffenheim), francezul de culoare fiind amendat cu 150.000 de euro de propriul club și riscând 6 etape de suspendare, Karl-Heinz Rummenigge a întrebat: "Ce s-ar fi întâmplat dacă Posch l-ar fi scuipat pe Thuram? Am fi avut o dezbatere despre rasism sau ce?". Președintele executiv al lui Bayern a fost criticat de jurnaliștii nemți, acuzându-l că folosește "Whataboutism", un mod de a discredita afirmațiile altei persoane fără a nega ceea ce spune aceasta. "Reacția sa a fost nu doar prostească, jignitoare față de oamenii care au suferit din cauza rasismului, ci și periculoasă", au susținut jurnaliștii televiziunii germane n-tv. "Conducătorul lui Bayern a minimizat rasismul, folosind tactica de manipulare Whataboutism, aruncându-se în brațele dreptei radicale". 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Ștefan Radu, evoluție de top în Lazio - Napoli 2-0 » Elogiat în Gazzetta dello SportScandal provocat de VAR după Eibar - Real Madrid: „Și lui Sergio Ramos i s-a părut penalty!”

Ireal ce s-a făcut public azi despre fosta lui Mitea și Cătălin Botezatu. Andreea Tonciu spera să nu se afle

Libertatea

Playtech: Gigi Becali i-a dat soției 30.000 de euro pentru shopping. Replica ei l-a șocat, pur și simplu. Femeia e GENIALĂ!
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă