Flăcările şi exploziile puternice i-au speriat pe gălățeni, după ce mai multe mașini au luat foc: ''Nici n-am putut să ieşim din bloc, uşile sunt topite''

3 zile in urmă 14

A fost agitaţie mare, noaptea trecută, în parcarea unui bloc din Galaţi. O maşină a luat foc, iar flăcările s-au extins rapid la alte patru automobile. Vecinii au ieşit rapid să vadă ce se întâmplă, mai ales că s-au auzit şi mai multe explozii. Patru vehicule au fost distruse în totalitate, în incendiu. Flăcările au ameninţat şi blocul, la un moment dat, însă intervenţia rapidă a pompierilor a împiedicat o nenorocire.

Flăcările şi exploziile puternice i-au speriat pe locatarii blocului care au ieşit repede din apartamente. Printre ei s-au aflat şi unii dintre proprietarii maşinilor care au luat foc.

''Văleu, iau foc toate, explodează toate!''

''De la asta. Asta a luat prima foc, a doua, după aia s-a extins în dreapta, la asta, şi, din cauza vântului, şi-a treia, şi-a patra, şi-a cincea.''

''S-a auzit o bubuitură, m-am uitat pe geam, cea de acolo era aprinsă, până am coborât jos s-o mut pe a mea, a luat şi a mea şi mi-a fost frică.''

''Maşinile sunt prea aprope de bloc, puteam să luăm foc indirect.''

Intervenție contracronometru a pompierilor

Din fericire, spun locatarii, pompierii au venit foarte repede şi au stins focul care ameniţa şi blocul, dar şi celelelte maşini din parcare.

Eugen Chiriță, Isu Galati: La momentul sosirii primului echipaj de pompieri incendiul se manifesta cu violenţă la 4 autoturisme, acestea au ars aproape în proporţie de 100%. A fost salvat al cincelea autoturism.

''Uitaţi, aveţi regulatorul de gaze, ţevi! Flăcările erau până la etajul cinci. Şi funinginea se ridicase.''

''Nici n-am putut să ieşim din bloc pentru că, uitaţi-vă, uşile sunt topite. Era o duhoare atât de intensă că după casa scării se simţea.''

Pompierii şi poliţiştii au deschis anchete, iar criminaliştii au adunat probe din jurul fiecărui autoturism. Mai ales din jurul celui aflat în centru şi de la care se presupune că a plecat focul, care s-a extins surprinzător de repede în ambele părţi ale parcării.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă