Fiul unei legende de la Chelsea luptă în cușcă fără o mână și practică cel mai dur sport din lume, muay thai

1 săptămână in urmă 10

Liga 1: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1: Viitorul - Poli Iași, luni, 20:30, Digi Sport 1

Însă ceea ce-l face deosebit este că el participă fără menajamente în luptele în cușcă. În vârstă de 27 de ani, Jake Peacock este practicant de muay thai profesionist, cea mai dură artă marțială din lume.

Chiar dacă are acest handicap, de a se fi născut fără o mână, Jake luptă cu sportivi obișnuiți, iar uneori poartă mănuși pe ambele mâini. De-a dreptul impresionant este însă palmaresul său: 4 victorii din tot atâtea meciuri.

"Mama și tata sunt fantastici. Ei nu au știut că eu o să mă nasc cu o singură mână, așa că au avut un șoc uriaș, dar nu m-au dădăcit niciodată, nu m-au oprit niciodată din a încerca diverse chestii. Am crescut descoperind multe lucruri la mine și încă nu mi-am găsit vreo limită", a spus Jake Peacock, potrivit publicației The Sun.

Jake Peacock s-a născut fără o mână, dar luptă în MMA

Jake Peacock s-a născut fără o mână pentru că ecografia cu ultrasunete nu a indicat faptul că bebelușul avea brațul drept încâlcit cumva în sacul amniotic și astfel, acesta nu a putut să se dezvolte complet.

Chiar dacă s-a născut cu acest handicap, Jake a practicat mai multe sporturi, printre care natație, fotbal sau karate, iar de ceva timp s-a apucat de muay thai, cea mai dură artă marțială din lume. În plus, el are propria sală de sport.

"Nu pot să folosesc toate loviturile normale, așa că fac lucrurile diferit. Garda mea din meciuri e diferită de cea a adversarilor. Îmi folosesc mult picioarele pentru a lupta de aproape, iar când ajung la distanța potrivită, pot cauza probleme mari cu mâna dreaptă, pot să folosesc jab-ul, sau pot să dau o lovitură de cot, iar atunci când nimeresc, lovesc tare.

Ceea ce mă ajută este faptul că îmi folosesc creierul mă aută și ca luptător, și ca antrenor. Din cauza faptului că m-am născut fără o mână, gândesc mult în afara ringului, iar asta de obicei presupune că pot să-i ajut și pe alții să depășească unele lucruri cu care se luptă", a explicat Jake.

Jake Peacock a preferat să rateze un meci pentru a fi alături de soția sa în timpul nașterii

O întâmplare specială din viața lui Jake a fost în momentul în care a preferat să rateze un meci pentru că a vrut să fie alături de soția sa care a născut după un travaliu enorm, de 48 de ore.

Tată lui Jake a povestit însă cum s-a născut copilul său. Practic, este o minune că el a supraviețuit la naștere.

"Jake este primul copil din familia noastră și s-a dovedit să fie un luptător. A fost nevoie de un forceps, iar cordonul ombilical îi era înfășurat de două ori în jurul gâtului. Apoi am văzut că lipsea acea jumătate de mână, ceea ce, după ce eram în al nouălea cer, m-a făcut să simt că îmi fuge pământul de sub picioare.

Noi am decis să nu cocoloșim niciodată copiii, pentru că viața e plină de greutăți și suferință, iar dacă îi protejezi, ei se vor prăbuși la prima astfel de experiență fără protecția ta.

L-am lăsat pe Jake să-și vadă singur de treburile lui și a învățat totul în felul lui. Într-o zi l-am văzut luptând cu un băiat mai mare și mai bun decât el. Jake știa că va lua bătaie, dar nu a încetat niciun moment să încerce.

În drum spre casă, i-am spus că acel meci mi-a arătat mai multe despre ceea ce însemnă curajul și hotărârea lui decât toate celalalte victorii precedente. Și atunci am știut că va fi bine", a precizat tatăl lui Jake, Gavin.

Jake are și studii superioare, însă a preferat calea sportului.

"Jake vrea ca oamenii să-și amintească de el nu ca despre luptătorul fără o mână, ci ca despre un luptător cu adevărat bun. Dar adevărul este că el are o singură mână și asta face lucrurile deosebite.

Știu că Jake a fost un model pentru mulți oameni și a fost chiar și un model pentru mine în viață. Lui nu-i place să facă mare caz din asta, iar noi suntem foarte mândri de el", a spus Gavin Peacock.

Etichete: jake peacock , gavin peacock
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă