Fiul lui Virgil Măgureanu, primul șef al SRI, a murit, anunță fosta soție. El era acționar minoritar în Romprest, firma implicată în scandalul deșeurilor din Sectorul 1

2 săptămâni in urmă 9

Marian Măgureanu (51 de ani), fiul lui Virgil Măgureanu, a murit, potrivit unui anunț pe Facebook postat de Alina Petre, fosta sa soție. Virgil Măgureanu a fost primul șef al SRI, serviciul de informații apărut în 1990, iar ambii săi copii au devenit oameni de afaceri.

Marian Măgureanu deținea prin intermediul unei companii înregistrate în SUA, Firstcom LLC, o cotă de 3,5% din acțiunile companiei Romprest Service. El era asociat cu o firmă controlată de Maricel Păcuraru – patronul Realitatea Plus, Andrei-Mihai Drăcea (care a cumpărat acțiunile de la Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu, membri ai așa-numitului Grup de la Monaco). Restul de 10% din acțiuni sunt deținute de Compania Națională Aeroporturi București SA.

Romprest s-a aflat la începutul acestui an în centrul unui scandal legat de serviciul de colectare a deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei. După ce primarul Clotilde Armand a anunțat că nu va plăti facturile Romprest din cauză că ar fi supraevaluate, în Romprest a avut loc o bătălie juridică pentru controlul companiei, câștigată pentru moment de Maricel Păcuraru. Noua conducere a Romprest a micșorat cuantumul facturilor.

Sursa foto: Alina Petre / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă