Firma Primăriei Sectorului 3, amendată cu 150.000 de lei pentru că nu avea autorizație pentru șantierul unde au murit doi muncitori. Primăria condusă de Robert Negoiță, amendată cu 5.000 de lei

2 luni in urmă 42

Inspectoratul de Stat în Construcții a aplicat trei amenzi de câte 50.000 de lei firmei Algorithm Residențial S3, deținută de Consiliul Local al Sectorului 3, potrivit unui comunicat de presă.

Amenzile au fost date pentru că firma nu a respectat legislația pe șantierul de lângă Ministerul Culturii, unde au murit doi muncitori acoperiți de un mal de pământ surpat.

Mai precis, firma nu a obținut autorizație de construire, nu a comunicat data începerii lucrărilor de construcții, iar lucrările de săpătură a șanțului au fost executate fără luarea măsurilor de sprijinire a pereților, fapt ce a condus la producerea accidentului.

Inspectoratul de Stat în Construcții a dispus oprirea tuturor lucrărilor, dar și expertizarea lucrărilor executate pentru stabilirea influenței acestora asupra construcțiilor învecinate

În plus, ISC a amendat contravențional Primăria sectorului 3, cu amendă în valoare de 5.000 lei, pentru neorganizarea și neexercitarea controlului privind disciplina în construcții. (Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă