Firma Medist SRL, care a furnizat ventilatoarele la Spitalul Victor Babeș: Nu au prezentat probleme tehnice și funcționau în parametrii normali

1 lună in urmă 178

Reprezentanții firmei Medist SRL, care a furnizat ventilatoarele pentru instalația mobilă de la Spitalul Victor Babeș, unde au murit trei pacienți din cauza unei defecțiuni tehnice, arată într-un comunicat de presă că potrivit ”cercetărilor preliminare, ventilatoarele livrate de către compania noastră nu au prezentat probleme tehnice și funcționau în parametrii normali”.

Firma, controlată de familia fostului ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, mai arată că ”în acest moment este în derulare o anchetă a organelor în drept pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă. Suntem în legătură cu autoritățile implicate în anchetă și vom pune la dispoziția acestora toate informațiile necesare. Dorim să transmitem condoleanțe familiilor îndurerate”.

Firma care a furnizat asigura garanția ventilatoarele din tirul ATI de la spitalul Victor Babeș este deținută de fosta soție și fiul fostului ministru PNL al Finanțelor, Sebastian Vlădescu. Contractul de mentenanță ar fi încheiat între Medist SRL și Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). De asemenea, oxigenul este livrat de compania Linde România, în timp ce conectarea propriu – zisă între oxigenul furnizat de Linde și ventilatoarele furnizate de Medist e realizată printr-un dispozitiv propriu al TIR-ului special pentru bolnavii Covid cumpărat de la o companie din Turcia.

Producatorul ventilatoarelor furnizate de Medist SRL e compania americană Zoll, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Toate ventilatoarele de la secția mobilă ATI a Spitalului „Victor Babeș” au intrat concomitent în avarie, iar din cei opt pacienți internați în unitate trei au intrat în stop cardio respirator și au decedat, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

„Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, a precizat DSU.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Medist SRL este deținută de Ionel Manole, Mihaela-Elena Manole, Carmen Vlădescu (63 de ani), Sebastian-Alexandru Vlădescu (34 de ani), Gheorghe Florin Coica, Cristian Ioana Crăciun și Cristina Gabriela Anghel. Administrator este Gheorghe Florin Coica.

Carmen Vlădescu este fosta soție a ex-ministrului PNL al Finanțelor, Gheorghe Theodor Sebastian Vlădescu, iar Sebastian-Alexandru este fiul lor.

Fostul ministru Sebastian Vlădescu este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța. Fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu este acuzat că ar fi primit mită peste 3,3 de euro ca să asigure finanțare pentru reabilitarea căii ferate.

Foto: Spitalul Victor Babeș din București / InquamPhotos – George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă